Ilyen lesz az első teljesen elektromos Seat

0

Egy pár napja írtam arról, hogy a Seat egy teljesen elektromos modellt akar bemutatni a hamarosan kezdődő Genfi Autószalonon.

Akkor még csak tippek voltak az autóval kapcsolatban, senki nem tudott semmi biztos. Csak annyit, hogy az elektromos Seat a VW MEB padlólemezét fogja megkapni. Mára azonban valamelyest okosabbak lettünk, hiszen a gyártó közzétette az első fotót a modellről. A fotó alapján egy meglehetősen agresszív formatervezésű e-autóval dobbantanak a spanyolok. Jól látni a csomagtartóhoz rögzített spoilere és nagy méretű diffúzor is előtűnik.

 

Luca de Meo, a Seat elnöke így nyilatkozott a modellel kapcsolatban: „A tanulmány egy szenvedélyes projekt keretében valósult meg és megmutatja, mit tudunk elérni a dizájn, a technológia valamint a felhasználói kereslet összehangolásával.”

A tanulmány pontos specifikációját március 4-én tudhatjuk meg, annyi viszont biztos, ha megörökli a Volkswagen I.D. főbb tulajdonságait, akkor a csúcsváltozat esetében 170 lóerős teljesítményt és 550 kilométeres hatótávot kaphatunk. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!