A Seat egy teljesen elektromos autót mutat be a Genfi Autószalonon

0

A Seat 2018-tól egészen 2020-ig 3 darab teljesen új modellt akar bemutatni. Ebből az egyik, egy nagy hatótávolságú teljesen elektromos modell lesz. Sajnos kénytelenek eddig várni az új e-modell bemutatásával, mivel a Volkswagentől érkezik a MEB padlólemez.

Eljött ez az idő is! A Seat a Genfi Autószalonon mutatja be teljesen elektromos modelljét, ami már a MEB platformra kerül és közel 500 kilométeres hatótávra lesz képes. A Seat vezérigazgatója, Luca de Meo szerint a tisztán elektromos Seat lesz a második márka ami a VW MEB platformját fogja használni. „Mi vagyunk a második márka a Volkswagen után, akik használhatják a MEB padlólemezt. Ezzel a lépéssel pedig tisztán látni, hogy a csoportmenedzsment miképp látja a Seat jövőjét.”

A teljesen elektromos modell mellett, a Seat keményen dolgozik egy plug-in hibrid Leon variánson is. Már csak pár nap és meglátjuk, hogy miben mesterkedik a spanyol gyártó.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!