Legyél Te is az NKM Mobilitás Kft. otthoni, e-autó töltő berendezésének tesztelője

0

A Nemzeti Közművek cégcsoportba tartozó, NKM Mobilitás Kft. azzal a céllal jött létre, hogy a földgázüzemű és elektromos közlekedés hazai elterjesztésében aktívan közreműködjön. A Nemzeti Közművek a környezetbarát közlekedés fejlődését előmozdító tevékenységét Mobiliti márkanév alatt végzi, ideértve mind a sűrített földgáz, mind a villamos energia alapú töltő-szolgáltatását. A Nemzeti Közművek a már több éve sikeresen működő CNG szolgáltatása mellett, 2017-ben indította el e-mobilitás szolgáltatását és a kapcsolódó országos elektromos autó töltőállomás-hálózat telepítését is annak érdekében, hogy a hagyományos termékein és szolgáltatásain túl megfeleljen a jelen és a jövő elvárásainak és tovább fejlessze 4,5 millió ügyfelének kiszolgálását valamint gazdagítsa az ügyfélélményt országszerte.

Az NKM Mobilitás Kft. a Nemzeti Közművek csoport tagjaként 2018 elején kezdte meg közcélú elektromos töltőállomásainak telepítését, amelynek eredményeképp mára már több, mint 30 működő gyorstöltőt üzemeltet. Ezeken az elmúlt mintegy fél év során közel 2 000 töltési szolgáltatás történt, 16 000 kWh energiát felhasználva, mintegy 16 tonna CO2-t megspórolva. Az e-töltők közül a legtöbb úgynevezett utcai gyorstöltő, amelynél átlagosan 3-4 óra alatt történik meg a feltöltés, de telepítési fázisban van már néhány villámtöltő is, ezek akár 30 perc alatt majdnem teljesen feltöltik az elektromos autókat.

Most pedig a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Áramhálózati Kft. és az NKM Mobilitás Kft. egy közös program keretében professzionális, otthoni, elektromos gépjármű töltő berendezések tesztelését kezdte meg egyedi, ötletes módon.

A tesztelés jelenlegi szakaszában szegedi és Szeged környéki vállalkozó kedvű e-autósok jelentkezését várják, akik szívesen tesztelnének az elektromos autók otthoni töltéséhez felhasználható, TYPE 2 aljzattal, illetve a tesztben résztvevő gépjármű típusától függően TYPE 1 vagy TYPE 2 kábellel ellátott csatlakozóegységet. Az NKM Áramhálózati Kft. a fogyasztói szokások hálózatra gyakorolt hatásait kívánja mérni, az NKM Mobilitás Kft. pedig az otthoni töltőberendezések és a kapcsolódó szolgáltatások piacának felméréséhez használja fel a tesztidőszak adatait és tapasztalatait.

A tesztben Szegeden és Szeged 40 km-es vonzáskörzetében lakó magánszemélyek vehetnek részt, akik tisztán elektromos meghajtású gépjárművel rendelkeznek, és vállalják, hogy a tulajdonukban álló gépjárművet rendszeresen töltik a teszt keretében telepítésre kerülő otthoni töltő segítségével, illetve éves szinten is minimum 5000 km-t tesznek meg a gépjárművel.

A tesztelés részletes feltételeit rögzítő szerződést és az ÁSZF-et, továbbá a jelentkezéshez szükséges űrlapot a Mobiliti weboldalán találjátok!

[ult_buttons btn_title=”Ide kattintva követhetsz minket a Facebookon is!” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fecarshu%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”40″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”5″ btn_font_style=”font-weight:bold;” btn_font_size=”desktop:20px;”]
[ult_buttons btn_title=”Csatlakozz a legnagyobb Magyar Elektromos autó tippek és kérdések Facebook csoportunkhoz!” btn_link=”url:http%3A%2F%2Feautoklub.com%2F||target:%20_blank|” btn_align=”ubtn-center” btn_size=”ubtn-block” btn_title_color=”#3b5998″ btn_bg_color=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_hover=”ubtn-fade-bg” btn_anim_effect=”ulta-shrink” btn_bg_color_hover=”rgba(175,175,175,0.15)” btn_title_color_hover=”#06c100″ icon=”none” icon_size=”30″ icon_color=”#3b5998″ btn_icon_pos=”ubtn-sep-icon-at-left” btn_shadow=”shd-bottom” btn_shadow_color=”#3b5998″ btn_shadow_color_hover=”#06c100″ btn_shadow_size=”2″ btn_font_size=”desktop:14px;” btn_font_style=”font-weight:bold;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!