Már tesztelik a hibrid BMW M modelleket

0

Az Autocar megtudta, hogy már tesztelik a BMW M család hibrid hajtáslánccal felszerelt prototípusait.

A hír nem új keletű, mivel még szeptemberben Klaus Fröhlich már pedzegette, hogy M-es hibrid sportmodellek várhatók a nem túl távoli jövőben. A hírt a BMW alelnöke, Dirk Hacker erősítette meg. Arra azonban nem tért ki, hogy pontosan milyen hajtásláncról is van szó és, hogy mely modelleket érinti a megújulás. Hacker megjegyezte: „A hibrid M modellek elkerülhetetlenek a jövőben és mindenképp beemeljük a palettába. Nem kerülhetjük meg az elektromos hajtás iránt mutatkozó szükségletet. Egy nagyon precíz technikai megoldáson dolgozunk. „

A bajor gyártó aggódik a hibrid okozta súlytöbblet miatt is, ami elég negatív hatással lehet a kocsi menetdinamikájára. „Soha sem ideális, ha egy teljesítményorientált autó tömegét még tovább kell növelni. De továbbgondolva, ha arra tudnánk használni az elektromos hajtást, hogy még több teljesítményt kapjunk, akkor már megéri a plusz súly.”

„Mindig azon dolgozunk, hogy egy jobb és még jobb autót készíthessünk.” 

A BMW 2021-ben mutatja be legújabb technológiáját az elektromos hajtáslánc terén, ami  teljesen új és több lehetőséget tartogat, mint a jelenlegi. Köszönhető a jobb és nagyobb akkumulátoroknak és hatékonyabb elektromos motoroknak.

[ult_createlink title=” e-autósok közössége! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fe-autosok-kozossege%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!