Subaru is önvezető autókat tesztel

0

A Subaru is beszáll az önvezető autók világába, mivel Japánban két teszt pályát is építettek ahol az önvezető szoftverüket tudják majd tesztelni a jövőben.

Több szakaszt is létre hoztak, a legszembetűnőbb talán a 4.2 kilométer hosszú kifutó szerű pálya, amint minden bizonnyal a nagy sebességű tesztekhez fognak használni, ezen kívül építettek még egy nagyvárosokban előforduló forgalmi szituációk szimulálására alkalmas pályát, zebrákkal és európai stílusú körforgalommal.

A tesztpálya Hokkaido közelében épült, mintegy 900 hektáros területre. Az első teszteket még 1995-ben kezdte meg itt a Subaru. Ezzel a pályával a Subaru tovább fejlesztheti a EyeSight nevű vezetőt segítő rendszerüket, amit keresztirányú ütközéselkerülő rendszerrel és automatikus sávváltó funkcióval is bővíthetnek.

[ult_createlink title=”Ide kattintva csatlakozhatsz e-autós közösségünkhöz! ” btn_link=”url:https%3A%2F%2Fe-cars.hu%2Fforum%2F||target:%20_blank|” link_hover_style=”Style_1″ text_color=”#06c100″ heading_style=”font-weight:bold;” title_font_size=”desktop:20px;”]

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!