Több mint félmillió elektromos autót gyártana évente a ZEEKR

0

Andy An, a Geely prémium elektromos autómárkájának, a ZEEKR-nek a vezérigazgatója úgy gondolja, hogy 2025-ig évente 650 000 tisztán elektromos autót gyárthat a kínai vállalat. Majd, ez a szám tovább nőne.

Erre pedig minden esélye megvan a kínai autógyártónak, ugyanis tavaly összesen 71 941 darab elektromos ZEEKR talált gazdára. Idén ez a szám várhatóan a duplájára, 140 000 darabra fog emelkedni. A hírtelen növekedés pedig elsősorban a kedvezőbb árú, ZEEKR X modellnek köszönhető, ami további lendületet ad a vállalatnak az eladások terén.

A 2025-re megcélzott 650 000 elektromos autó értékesítésének elérése érdekében a ZEEKR további modellek piacra dobását tervezi. Ezek egyike lesz az ez év végén megjelenő e-limuzin, melyhez jövőre két új e-SUV csatlakozik. Az újdonságokról egyelőre semmi pontos részlet nem ismert, de valószínű, hogy ezek is a Geely SEA platformján fognak helyet kapni. Az azonban biztos, hogy „a tömegpiac igényeinek megfelelő modellek bevezetésére” fog sor kerülni.

A vezérigazgató még azt is elárulta, hogy az új modellek a mainstream szegmenseket is megcélozzák az eladások növelése érdekében.

Továbbá a ZEEKR nemzetközi piacra lépését is erősen fontolóra vette. 2024-ben hat tengerentúli piacon, míg 2025-ben további nyolc országban terítené szét az elektromos autóit. Konkrét országok azonban itt sem ismertek.

Azonban a ZEEKR áprilisban jelentette be európai stratégiáját, majd később megkezdte a 001 és az X előértékesítését Svédországban és Hollandiában, ahol ezen modellek árai is nyilvánosságra kerültek. Míg a napokban elindult az a hajó is, ami az első ZEEKR 001 modelleket hozza az öreg kontinensre.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!