Íme a töltőállvány ami megoldás lehet az ablakon kilógatott hosszabbítókra

0

Bámulatos, hogy az emberiség igazából mindenre megtalálja előbb, utóbb a megoldást. Az elektromos autók terjedésével pedig számos olyan dolog fog megjelenni, amire előtte nem is gondolunk volna. Az a szituáció már ismert, amikor egy elektromos autó begurul a töltőpontra és ott megtörténik a töltés. Faramucibb a helyzet akkor, ha valaki az otthonában töltené az autóját, de csak az utcán tud parkolni.

Ilyenkor kerülnek elő az emberi leleményesség példaképei, ami leginkább ablakon kilógatott, vagy járdán elvezetett hosszabbítókban testesül meg. Ezért persze nem szabad senkit leszólni, hiszen az elektromos autók terjedésével egyre több olyan ember is vesz majd e-autót, akik nem rendelkeznek garázzsal. Ezen leendő vásárlók egy részének adhat most megoldást egy holland fejlesztés, a ChargeArm.

A ChargeArm megoldása egy fej feletti töltőkar, amely távol tartja az elektromos járművek töltőkábelét a talajtól. Megemeli a töltőkábelt, így az nem válik botlásveszélyessé a járdán Továbbá nem sérülhet meg attól, hogy valaki rásétál, vagy kerékpárral vagy babakocsival átmegy rajta. A ChargeArm szerint a holland gyártású alumínium és rozsdamentes acél termék nagyjából egy 2,3 méteres távolságot tud áthidalni. A ChargeArm minden elektromos töltőhöz párosítható és még fali rögzítési lehetőség is adott.

A gyártó azt is állítja, hogy terméke biztonságos, mivel nincs benne éles vagy becsípődére alkalmas mechanika, amely veszélyt jelenthetne a gyerekekre. A töltőkábel a karban van, így azt nehéz ellopni, illetve minden fém alkatrész földelve van. A dolog kellemetlen része, hogy mivel a ChargeArm nagy eséllyel közterületen kerül elhelyezésre, szinte biztos, hogy valamilyen engedélyeztetésre lesz szükség a telepítés előtt.

Felmerül továbbá a kérdés, hogy ha arra jár néhány vicces kedvében lévő ember, kell-e tartani vandalizmustól? A gyártó szerint termékük működésének alapja a gázrugó, ami egy adott terhelésre van csak beállítva, így egy esetleges csimpaszkodás esetén gyakorlatilag összecsuklik az állvány. Ha valaki meg is piszkálja, visszaáll az eredeti állapotába. Persze mint mindent, ezt is tönkre lehet tenni, ha valakinek feltétlenül ez a célja.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!