Egyre komolyabb elektromos autók bukkannak fel az Alibabán

0

Az Alibaba oldalát vélhetően senkinek nem kell bemutatni, aki otthonosan mozog a kínai webshopokból rendelgetés világában, vélhetően ide is van regisztrációja. Van itt sok minden, az 1 dolláros kacatoktól kezdve a komoly elektronikai termékekig bezárólag.

A figyelmünket azok az elektromos járművek keltették fel, melyek itt kelletik magukat, néha egészen vicces formában. Egy-egy figyelemre méltóbb darabról beszámoltunk, volt itt 1 milliós e-pickup, négyszázezres Willys Jeep, de a homokfutó, vagy Hummer mini mása is megér egy olvasását.

Ma is egy Alibabás termékről lesz szó, de kicsit komolyabb vizekre evezve. Ugyanis egy első ránézésre teljes értékű elektromos pickup bukkant fel egy ideje az oldalon, a Zhengzhou Dongfeng gondozásában, ami a RICH 6 nevet kapta. A gyártó így hivatkozik magára: „Székhelyünk Henan, Kína, 2018-tól vagyunk jelen, főbb piacaink: Afrika (50,00%), Délkelet -Ázsia (35,00%), Dél -Ázsia (5,00%), Dél -Amerika (5,00%), Közép -Kelet (5,00%). Irodánkban összesen 50 fő dolgozik.”

A cég tehát egészen jól szervezettnek tűnik, kérdés persze, hogy a most vizsgált pickup mit mutat?

Az autóra elsőként ránézve nem is hinné az ember, hogy az Aliról lehet rendelni. A tengelytávja 3150 mm, míg a hosszúsága 5290, a szélessége 1850, míg a magassága 1820 mm. Mindkét tengelye hajtott, melyekkel a gyártó ígérete szerint 403 km-t lehet megtenni egyetlen feltöltéssel. A megtehető hatótávot erősen kérdőjelessé tenném, hiszen bár az akkupakk méretéről nincsen szó, a valós 400 km-es hatótávú elektromos pickup nem ezen az áron kezdődik.

A pickup adattábláján sajnos nincsen feltüntetve a valós akkukapacitás, csupán az elektromos motor teljesítménye, ami 120 kW. Az akkuról csak annyit találni, hogy 0-ról 80 százalékra 45 perc alatt tölthető fel és lítium-alapú, melyre 100 000 kilométerig garanciát vállal a gyártó. A Rich 6 végsebessége 100 km/h, tömege pedig 1985 kg. Ha esetleg nagyban rendelnénk a gyártó termékéből, heti maximum 3 példányt tud prezentálni. A szállítható személyek száma 5 fő.

Eddig mondhatjuk azt, hogy ok, de mennyit kérnek ezért az autóért? Sajnos itt kell elkeserítenem mindenkit, 2 millióból nem áll meg, hiába az Alis eredet. A gyártó ugyanis 30 000 dollárt kér a RICH 6-ért, ami nagyjából 10 millió Forint, szállítási díj és egyéb adók nélkül. A sokkal komolyabb játékosnak számító Ford F-150 Lightning már 39 974 dollárért megvehető, igaz az Államokban.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!