Mennyivel lesz kisebb a Tesla Model Y hatótávja a Model 3-hoz képest?

0

2019 március 15-e fontos dátum volt azok számára, akik a Tesla Model Y bejelentést várták, hiszen Elon Musk az ígéreteknek megfelelően elő is rukkolt vele! Gaben egy kiváló és részletes cikkben számolt be az eseményről, valamint a pár nappal később elérhető összes videó és kép is kapott egy saját írást tőle, érdemes elolvasnia ezeket annak, aki még nem tette.
A napokban egy nem hivatalos, de Tesla hírekkel foglalkozó podcastben Elon Musk újra beszélt kicsit a Model Y képességeiről!
„Amennyire csak lehetséges, megpróbáltuk az autót hasonlóra építeni mint a Model 3-at, kivéve ahol az SUV forma megkövetelte a változtatásokat…továbbra is megmaradt az alacsony légellenállás és az autó elején sem változtattunk túl sokat.”

A podcastben továbbá szó volt a Model Y hatótávjáról is. Itt egy 8-10%-os csökkenés várható a Model 3-hoz képest, ami legfőképp a formának és az opciós 7 ülésnek köszönhető majd.

A Tesla Model 3 sikeréhez nem fér kétség, ám a Model Y várhatóan még ezt a sikert is felül tudja múlni, tekintve hogy egy ideje már az SUV a legnépszerűbb forma az autók világában. A kisebb akkupakkal rendelkező (ezért olcsóbb, nagyjából 39.000 dolláros) alapmodell érkezése csak 2021-ben várható, míg a drágább, nagyobb akkus kivitelek akár már 2020 végén elérhetővé válhatnak, ezekért azonban akár 61.000 dollárt is kell kifizetni.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!