Lemondott Európa legnagyobb akkumulátorgyártójának a vezérigazgatója

0

A Northvolt svéd akkumulátorgyártó vezérigazgatója azonnali hatállyal lemondott, mivel a vállalat jelentős költségcsökkentést hajt végre és létszámleépítésekbe kezdett. Az európai elektromos járműipar egyik fontos szereplőjeként ismert cég pénzügyi nehézségekkel szembesült, amelyek miatt kénytelen volt felfüggeszteni bővítési terveit, és az egyik leányvállalata csődbe ment.

Mark Duchesne, az Európa egyik legértékesebb magántulajdonú technológiai vállalataként ismert Northvolt Ett vezérigazgatója, azonnali hatállyal távozott pozíciójából. A vállalat tájékoztatása szerint a vezetői szerepet átmenetileg Angéline J. Bilodeau, az észak-amerikai részleg alelnöke veszi át az év végéig, amíg megtalálják a végleges utódot.

A stockholmi központú Northvolt nemrégiben bejelentette, hogy pénzügyi stabilitása érdekében ideiglenesen leállítja termelését a fő üzemében, és 25%-kal csökkenti svédországi munkaerejét. Ez összesen 1600 munkahely megszüntetését jelenti, ami a cég átfogó költségcsökkentési stratégiájának része.

A szeptember 23-i közleményben a Northvolt ismertette, hogy a stratégiai felülvizsgálat eredményeként a Northvolt Ett üzem nagyléptékű cellagyártására kívánja koncentrálni erőforrásait. Ennek érdekében felfüggesztették a gyár tervezett bővítését, amely további 30 gigawattóra éves gyártási kapacitást eredményezett volna.

A pénzügyi problémák másik jeleként a Northvolt Ett egyik leányvállalata csődöt jelentett, mivel a bővítési projektet felfüggesztették. A Northvolt meghatározó szerepet tölt be az európai elektromos járműiparban, és több nagy autógyártó, köztük a Volkswagen és a Volvo partnere, miközben Európa egyik legfontosabb lítium-ion akkumulátorgyártója.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!