Szép számban értékesítette a BMW az elektromos autóit

0

2024 első felében a BMW márka világszerte összesen 179 557 darab tisztán elektromos meghajtású autót értékesített, amellyel 34,1 százalékkal szárnyalta túl a tavalyi év első hat hónapjának megegyező mutatóját. 

„Az év első hat hónapjában a tisztán elektromos meghajtású modellek szegmensében és a prémium felsőkategóriában kétszámjegyű növekedést regisztráltunk” – mondta Jochen Goller, a BMW AG igazgatótanácsának ügyfélélmény, márka és értékesítésért felelős tagja. „Vonzó termékpalettánknak köszönhetően a BMW márka eladásait a kihívásokkal teli piaci körülmények ellenére is növelni tudtuk az év első felében. Ehhez a BMW Group munkatársainak elkötelezettsége és globális kiskereskedelmi hálózatunk stabilitása is nagymértékben hozzájárult” – tette hozzá.

A tisztán elektromos meghajtású autók mellett az ügyfelek körében a BMW márka prémium felsőkategóriában kínált modelljei is kimagasló népszerűségnek örvendenek. Az év első felében a BMW 7-es sorozat eladási mutatója 22 százalékkal haladta meg az előző esztendő megegyező időszakában regisztrált értéket. Mindeközben a BMW X1 és a BMW 3-as sorozat értékesítése is jelentős mértékben növekedett. A BMW M GmbH, amely ugyancsak jól teljesített, júniusban az első hálózatról tölthető hajtáslánc-technológiával szerelt BMW M5 limuzin világpremierjével gurult reflektorfénybe.

A BMW Group magabiztosan tekint 2024 második felére, amelyet az új BMW 5-ös sorozat teljes elérhetősége – az új BMW 5-ös Touring és az első BMW i5 Touring modellpárosával kiegészülve –, valamint a MINI új modellcsaládjának folyamatos piaci bevezetése egyaránt alátámaszt. 

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!