Újabb kínai elektromos autógyártó építhet gyárat Európában

0

A kínai GAC autógyártó mérlegeli, hogy elektromos járműveit Európában kezdje gyártani, ami lehetővé tenné számukra az uniós vámok elkerülését. A vállalat nemzetközi üzletágának vezetője a Reutersnek beszélt ezekről a tervekről, amelyek illeszkednek a kínai autógyártók egyre intenzívebb európai terjeszkedési stratégiájához.

A kínai GAC, az ország egyik legnagyobb autógyártója ami most az tűzte ki célul, hogy 2030-ig évente félmillió járművet adjon el a tengerentúli piacokon. Jelenleg ugyan még nem kínálnak elektromos autókat Európában, de a Párizsi Autószalonon már bemutatták az európai piacra szánt elektromos SUV modelljüket.

Wei Heigang, a vállalat nemzetközi üzletágának vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy Európa továbbra is stratégiai fontosságú piac a GAC számára. Ezt annak ellenére is kiemelte, hogy az Európai Bizottság vámokat vezetett be a Kínában gyártott elektromos járművekre.

Wei hozzátette, hogy a vámok kérdése ugyan befolyásolja a cég üzleti tevékenységét, de bízik a jövőbeni megoldásokban. Szerinte van lehetőség a helyzet rendezésére: „az egyik megoldás az európai termelés elindítása lenne.”

A vezérigazgató elmondta, hogy az európai gyártással kapcsolatos tárgyalások még csak kezdeti szakaszban vannak. A vállalat mérlegeli, hogy új üzem építésére van-e szükség, vagy elegendő lenne egy meglévő létesítmény „átvétele” is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!