25 ezer megrendelést kapott az első héten a Zeekr olcsó családi e-autója

0

A Zeekr az első családi autóját nem egy óriási egyterűből, hanem egy középkategóriás szabadidő-autóból készítette. A Zeekr 7X Kínában kedvező fogadtatásban részesült, ugyanis egy hét alatt 25 ezer megrendelés érkezett az elektromos újdonságra.

A Geely konszernhez tartozó Zeekr azon kínai márkák egyike, amelyek kínálatában óriási egyterű is szerepel (ilyen például a 009-es modell, amelyből a Volvo EM90 is készült). Mivel azonban ezt luxus személyszállítóként pozicionálják, csak most dobták piacra első családi autójukat, a 7X nevű szabadidő-autót. A jármű 4825 mm hosszú, 1930 mm széles, 1656 mm magas, és tengelytávja 2925 mm. Bár jelentős méretekkel rendelkezik, a 7X csak 5 személyes, de így is 616 literes csomagtartóval rendelkezik, és a SEA műszaki platformra épül.

A teljesítményadatokat nem hozták nyilvánosságra, de annyi kiderült, hogy a Zeekr 7X mindössze 3,8 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet. A 800 voltos nagyfeszültségű rendszer rendkívül gyors töltést tesz lehetővé, a 10-80%-os töltés mindössze 10,5 percig tart egy megfelelő teljesítményű töltőállomáson. A 75 kWh kapacitású akkumulátorral, a kínai szabvány szerint, 605 km-es hatótávolságot biztosít, míg az opcionális 100 kWh-s akkumulátorral már 780 km-re nő a hatótáv.

Kínában az első héten 25 000 megrendelést kaptak a Zeekr 7X-re, és az autó egy éven belül elérhető lesz a Zeekr globális piacain, beleértve Európát is.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!