Tisztán elektromos BMW iX3-at vesz a magyar rendőrség

0

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy BMW iX3-at vásárol, a költségek fedezésére a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. zöld mobilitási programjában nyertek pályázatot.

Sikeresen zárult a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság által kiírt közbeszerzés egy rendőri felszerelésekkel ellátott elektromos személygépjármű beszerzésére – írja a Dehir.hu. A lap a főkapitányság sajtómunkatársától azt is megtudta, hogy ez lesz az első elektromos rendőrautó a flottájukban.

A tender egy ötszemélyes, legalább 400 kilométeres hatótávolságú elektromos autóra vonatkozott, amelynek költségeire a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. zöld mobilitási programjában pályáztak.

A Közbeszerzési Értesítő szerint a nyertes a Budapest Motors Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. lett, bruttó 28 millió forintos ajánlatával, amelyben egy BMW iX3 szerepel. A BMW honlapja alapján ez a modell megújult dizájnnal és az M Sport csomaggal még sportosabb megjelenést kapott. Az optimalizált aerodinamikai elemek és a kék kiemelések jelzik a jármű elektromos voltát. A BMW iX3 hatótávja elérheti a 471 kilométert, villamosenergia-fogyasztása 17,6 kWh/100 km, így rövid és hosszú utakra egyaránt ideális.

A modell végsebessége 180 km/h, és 6,8 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h-ra.

Az autót rendőrségi rádióval, megkülönböztető jelzésekkel és piros/kék fényhíddal kell felszerelni, amit a Budapest Motors alvállalkozója, a DND Telecom Center Kft. fog elvégezni.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!