Jövő év elején érkezhet meg a frissített Tesla Model Y

0

Egy új jelentés a Tesla kínai beszállítói láncából azt állítja, hogy a Tesla Model Y frissítését jövő év elején, azaz 2025 első negyedévére tervezik. Miután tavaly megjelent a Model 3 frissítése, számítani lehetett rá, hogy a Model Y is következik.

Tekintve, hogy a Model Y a Tesla legnépszerűbb autója, elég sokan várhatják már azt a külső és belső frissítést, amit a Model 3 kapott meg még 2023 szeptemberében Highland néven. Az tavaly szeptemberben bemutatkozott újdonság révén számos ponton megújult a Model 3, rengeteg külső és belső elem, illetve tulajdonság került átgondolásra, amivel igazán vonzóvá tette az amúgy már nem ma bemutatott sziluettel rendelkező Model 3-mat.

Ilyen megújulás mellett nem csoda, ha rengeteg ember lesi márt azt, hogy a Model Y mikor kapja meg a maga frissítését. Az első vonatkozó hírek már jó ideje felbukkantak, melyek szerint Juniper kódnéven futhat a vállalatnál a Model Y átdolgozása. Konkrétumokkal aztán először tavaly nyáron állt elő a Bloomberg: szerintük idén kellett volna beindulnia az elő-szériás és a sorozatgyártásnak is.

Ám a Tesla hamar lehűtötte a kedélyeket, hiszen ez nem meglepő módon visszafogta a Model Y eladásait, sokan a kivárásra kezdtek helyezkedni. A visszaeső számok nem tetszettek a Tesla vezetőségének, így idén februárban kiküldtek az értékesítőknek egy egyértelmű kommunikációt a témában, miszerint 2024-ben senki ne várjon Model Y frissítést.

„Eljutottak hozzánk a visszajelzéseitek, miszerint egyes ügyfelek kivárnak a Model Y megrendelésével, mivel a Model 3-hoz hasonló frissítésre számítanak. Fontos, hogy átláthatóan kommunikáljunk, így kijelentjük, hogy a Model Y esetében idén biztosan nem lesz frissítés.”

Tesla Model Y jelenlegi formájában.

Adódik a kérdés, hogy aki pedig frissített Model Y-t akar, meddig kell várjon? Nos, egy kínai cikk szerint 2025-ben valós esély van a megérkezésre, amit ezúttal beszállítói körök közöltek a cikk írójával. Szerintük a frissítés érkezésének tényén túl még egy 7 üléses verzió is érkezne a frissített Model Y-ból, ez utóbbi 2025 negyedik negyedévében érkezne. Az 5 üléses verzió még előbb, az már 2025 első negyedévében bemutatkozna. A beszállítóktól származó információkon felül semmilyen további adat nem érkezett most, de ha igaz a hír, akkor ennek is sokan örülnek most bizonyára.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!