Elképesztően jó áron érkezik a Geely új e-autója a Galaxy E5

0

A Galaxy, a Geely Auto alá tartozó újabb elektromos autósorozat a hónap elején mutatta be legújabb modelljét, a Galaxy E5-öt. Az új, teljesen elektromos SUV-t a Kínán kívüli külföldi piacokra tervezték melynek induló ára 16 000 dollár alatt várható.

Tavaly jelentette be a kínai Geely, hogy a jelenleg is igen gazdag márka-portfóliójába egy újabb nevet fog beregisztrálni, ez lett a Galaxy. A kínai Geely már most is olyan márkanevek tulajdonosa, mint a Volvo, a Zeekr, vagy éppen a Geometry. A Galaxy márkával pedig kifejezetten az olyan versenytársak megpiszkálása a cél, mint a Tesla vagy a BYD.

A Geely Galaxy márka hét új elektromos modellt dob piacra a jövőben, köztük három modell kap tisztán elektromos hajtást a Galaxy E termékcsaládból. Az autógyártó szerint a Geely legújabb almárkája a legújabb akkumulátorbiztonsági technológiát és az új Galaxy N-Operating rendszert fogja tartalmazni, így modelljei a leggyorsabb rendszerindítást és -reakciót biztosítják kategóriájában.

A fentiek fényében tehát tudható, hogy egy igen erős kínai vállalat áll a Galaxy név mögött, akik most bemutatták az E5 néven megérkezett SUV modelljüket, melyet a globális piacokra szán a Geely. Továbbá ha hihetünk a sajtóanyagnak, akkor ezen modell révén végre többek között mi is élvezhetjük a sokszor megdöbbentően olcsó kínai árazást, hiszen 16 000 dolláros nyitóárat ígér ide a Geely. Ez mai USD-HUF árfolyamon nagyjából 5,8 millió Forint. Erre jön még rá persze számos adó és a jelenlegi büntetővám, de még így is bőven 10 millió forint alatt jelenhet meg akár itthon is a Galaxy E5.

A típus augusztus mutatkozott be Kínában és a gyártó ott el is mondta, hogy az E5 gyomrában kétféle kapacitással jön az akkupakk: 49,52 kWh és 60,22 kWh. Az autó öt felszereltségi szinten vásárolható meg, ám mindegyikben ugyanaz az egymotoros, 160 kW teljesítményű (320 Nm) e-motor kap majd helyet. Az E5-ben mutatkozik be először a Geely saját fejlesztésű LFP cellája, az Aegis Short Blade Battery. Ezeknek a lítium-vasfoszfát (LFP) celláknak az energiasűrűsége 192 Wh/kg, a várható élettartamuk pedig akár 3500 töltési ciklus is lehet. A bemutatkozás során Geely elmondta, hogy az akkumulátor élettartama 1 millió kilométerig hozza majd az elvárt szintet.

A Galaxy E5 tehát kapható lesz majd jobb és bal kormányos változatokban is, azonban az értékesítések indulásáról és az első körös országokról még nincs infó.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!