A szomszédunkban készülhet a Renault olcsó elektromos autója

0

A francia autógyártó Renault szándéknyilatkozatot írt alá a szlovén kormánnyal arról, hogy az új elektromos Twingót a Renault leányvállalatánál, a Revoznál fogják gyártani Novo Mestóban, Szlovéniában 2026-tól.

A Renault Twingo E-Tech Electric Novo Mesto-ban történő gyártásáról szóló pletykák megerősítést nyertek, mivel a jelenlegi Twingo is ott készül. A szándéknyilatkozat (MoU) szerint a Renault célja évi 150 000 jármű gyártása a szlovén üzemben. A szlovén kormány szerint az elektromos járművek gyártásának támogatása „nemcsak Szlovénia jövőjét biztosítja autógyártóként, hanem az elektromos járművek gyártójává való átmenetét is.”

Mindez azt is jelenti, hogy a Renault ismeretlen összegű támogatást fog kapni a szlovén kormánytól a Novo Mesto-i elektromos járműgyártásba történő befektetéséért. A szlovén kormány hivatalos nyilatkozata szerint a lehetséges támogatások közé tartoznak „a tárgyi és immateriális javakba, a fejlesztésbe, a kutatásba és az innovációba történő beruházások ösztönzése, az alkalmazottak toborzása és átképzése, valamint mindenekelőtt Szlovénia versenyképességének biztosítása mint ipari helyszín.”

„A fejlett technológiába történő beruházásokkal és olyan cégek támogatásával, mint a Revoz, új munkahelyek, magasabb termelékenység, magasabb fizetések és jobb életminőség feltételeit teremtjük meg minden állampolgár számára” – mondta Matjaž Han szlovén gazdasági miniszter. „A Renault, a Revoz és minisztériumunk közötti hónapokig tartó tárgyalások után elértük célunkat: a jövőbeni elektromos Twingo E-Tech modellt Szlovéniában fogják gyártani. Ez a projekt tovább erősíti elkötelezettségünket a fenntartható mobilitás iránt, és megerősíti, hogy Szlovénia vonzó célpont a komplex beruházások számára.”

A Renault az új Twingo E-Tech Electric modelljét nagyjából 20 000 euró alatt kívánja piacra dobni melynek tanulmányváltozatát 2023 novemberében mutatta be a francia gyártó.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!