2025-ben indul a Tesla Roadster gyártása

0

Elon Musk újra előhúzta a Tesla Roadster ütőkártyáját, és a vezér elárulta, hogy 2025-ben végre elindulhat az elektromos sportautó gyártása.

Szerintem senkinek sem kell bemutatni a legújabb generációs Tesla Roadster életútját, melyet 2017-ben mutattak be és úgy volt, hogy 2020-ban legördülhet az első sorozatgyártásra érett modell. Idén már 2024-et írunk és látjuk, illetve tudjuk, hogy az évente bejelentett sorozatgyártás folyamatosan csúszott.

Már-már kétségek merülnek fel azzal kapcsoltban, hogy valaha is piacra kerülhet-e a Roadster annak ellenére, hogy Musk minden évben valami forradalmi újítással áll elő a Roadsterrel kapcsolatban. Reményt élesztve azokban a tulajdonosokban akik már befizették az előleget, hogy elsőként kaparinthassák meg a különleges Tesla modellt.

Musk a napokban árulta el, hogy a Tesla az év végén fogja bemutatni a következő generációs Roadster frissített változatát, ugyanis a még sorozatgyártásba küldött jármű dizájnja immáron hét éves. Ezzel egyidőben pedig Musk elárulta, hogy 2025-ben kerülhet piacra a frissített Roadster.

„A Roadstert illetően a mérnöki munkák nagy részét már befejeztük. Úgy gondolom, hogy még néhány fejlesztést szeretnénk végrehajtani rajta, de már várjuk, hogy jövőre megkezdjük a Roadster sorozatgyártását. Valami különleges lesz.” – Árulta el Musk.

Ezzel egyidőben Musk megerősítette, hogy a Tesla Robotaxi bemutatóját októberre halasztják, és hozzátette, hogy ezek a késések lehetővé teszik a Tesla számára, hogy „más fontos dolgokat is bemutasson”.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!