Befejeződött a Mercedes-Benz EQC sorozatgyártása

0

Egy korszak ért véget a Mercedes-Benz háza táján, ugyanis már nem árulja az első saját, teljesen elektromos autóját, az EQC-t a német vállalat.

A brit AutoExpress magazin vette észre a napokban, hogy eltűnt az EQC a Mercedes kínálatából. A megfigyelés helyes, hisz a magyarországi konfigurátorból is kikerült a szebb napokat megélt EQC.

2022-ben már felröppentek olyan pletykák, hogy 2023-ban végleg le akarja állítani a Mercedes az EQC sorozatgyártását Brémában. Ekkor a Mercedes nem kívánt nyilatkozni a jövőbeli modellek életútjáról. De a napokban feltett kérdésekre a Mercedes-Benz egyik szóvivője megerősítette, hogy befejeződött az EQC sorozatgyártása. „Az EQC gyártása a tervek szerint 2023 második negyedévében fejeződött be.”

A gyártás leállítása után a még rendelhető modellek raktárkészletből származtak. Az MB Passion blog szerint ezen év elején még voltak olyan akciók mikor 24 százalékos kedvezménnyel is meg lehetett vásárolni egy-egy ilyen raktáron árválkodó EQC modellt. Ezek mostanra valószínüleg mind elkeltek, ami nem is csoda, hisz az EQC egy baromi jó elektromos Mercedes lett.

Az azonban még nem tisztázott, hogy mi lesz az EQC modellnév sorsa. Sokáig azt pletykálták, hogy a Mercedes a tisztán elektromos C-osztálynak fogja átadni az EQC nevet, de mára kiderült, hogy az EQ előtagot is dobni fogja a jövőben a csillagos márka. Ennek első bizonyítéka, hogy a tisztán elektromos G-osztály neves egyszerűséggel csak a G 580 with EQ-Technology nevet kapta, nem pedig EQG 580-ként látta meg a napvilágot. Az EQC sorozatgyártásának leállításával pedig egy korszak ért véget, hogy egy új kezdődhessen.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!