The Night Show Audi Q6 e-tron balatonfüredi bemutató

0

Nagy nap virradt az Audira 2024. március 18-án, amikor bemutatták a teljesen elektromos hajtással készülő Q6 e-tront. A Q6 e-tron számos szempontból mérföldkő a márka történetében: az első sorozatban gyártott Audi, amely a cég saját fejlesztésű, elektromos hajtású autók alá tervezett PPE (Premium Platform Electric) alapjaira épül. Az új, teljesen elektromos Q6 e-tron kizárólag az ingolstadti gyárban készül, és az új technológiai ugrás révén az autózás új korszakát nyitja meg.

Az Audi Q6 e-tron hazai bemutató estjére, a The Night Show-ra, Balatonfüreden került sor egy látványos Mero divatbemutató kíséretében. Az Audi Magyarország igazán kitett magáért, bátran állíthatom, hogy az elmúlt évek legjobb hazai autóbemutató eseményén voltunk pénteken este. 

A Q6 e-ton mellett igazi különlegersségeket is tartogattak nekünk egy külön teremben. Ilyen például a 660 darabszámban készült RS e-ron GT Ice Race edition. A TT RS Roadster Autistic Art Edition, aminek speciális fényezését az Audi által támogatott egyik autista-lakóotthon művésze, Varga Máré készített. Volt még itt egyedi fényezésű RS6 GT, ami messze verte a teremben lévő autók teljesítményét.

A bemutató végére nem csak a fent említett autók, de az új Q6 e-tron hajtáslánca is reflektorfénybe került, és a vendégek testközelből ismerkedhettek meg a Győrben készülő új e-tron első és hátsó villanymotorjaival.

A Night Show során számos verzióban ismerkedhettünk meg a Q6 e-tronnal, de jelenleg még csak statikusan. A közönség reakciója alapján az autó nagy sikert fog aratni. Bevallom, hogy magasabbra vártam a Q6 e-tron kezdőárát, a 26 790 650 Ft-os induló ár egy ilyen Audi technológiáért teljesen korrekt úgy vélem.

A továbbiakban nézzük meg az autó főbb tulajdonságait, amit hamarosan valós körülmények között is tesztelhetünk.

Lenyűgöző hatótáv és töltési teljesítmény
Az Audi Q6 e-tron kényelmet, biztonságot és szórakoztató funkciókat kínál, valamint figyelemreméltó hatótávolságot és töltési teljesítményt biztosít. A 12 modulból álló, 100 kWh-s lítium-ion akkumulátor 625 kilométeres hatótávot kínál, és a modellváltozattól függően 285 és 380 kW közötti teljesítményt nyújt.

Kiváló vezetési élmény
Az autó dinamikus teljesítményének köszönhetően az alapmodell 5,9, míg a sportosabb SQ6 e-tron 4,3 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/h sebességre. A maximális sebesség eléri a 210 km/h-t, míg a sportváltozat 230 km/h-val is haladhat.

Fejlett töltési technológia
Az Audi Q6 e-tron 800 voltos technológiájával a töltés mindössze 22 perc alatt 80%-ra növelhető. Az innovatív Plug & Charge funkció lehetővé teszi az automatikus töltést a megfelelő töltőállomásokon, míg a hálózati töltők 11 kW-ig oldják meg a töltést.

Dizájn és technológia
A Q6 e-tron a világon elsőként mutatja be az aktív digitális fényjelzések technológiáját, amely egyedülálló látványt és funkcionalitást kínál. Az autó formavilága a márka klasszikus Singleframe hűtőrácsát ötvözi a modern vonalvezetéssel, míg a belső térben a legújabb MMI kijelzőrendszer és OLED technológia teremt digitális színpadot az utasok számára.

Digitális Nagyszínpad
Az MMI panorámakijelző, a központi érintőképernyő és az új generációs OLED kijelzők harmonikusan illeszkednek az autó belső terébe, biztosítva a kényelmet és a modern technológiai élményt. Az Audi AI alapú hangasszisztens segíti a jármű különböző funkcióinak vezérlését, ami egyre intuitívabbá válik a használat során.

Fenntarthatóság és rugalmasság
Az Audi Q6 e-tron gyártása során a márka nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra, a lehető legkisebb ökológiai lábnyom elérése érdekében. Az autó belső kialakítása szintén a környezettudatosságot és a maximális kényelmet szolgálja, különös tekintettel a tágas belső térre és a nagy kapacitású csomagtérre.

Az Audi Q6 e-tron összességében egy forradalmi lépés az elektromos autózás terén, amely a jövő technológiáit ötvözi a márka hagyományaival és modern dizájnjával, kínálva egy új, izgalmas vezetési élményt és maximális kényelmet a vásárlóknak.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!