Rangos elismerést kapott a Volvo EX30

0

A Volvo EX30 kompakt szabadidőjármű a Red Dot formatervezési díj legmagasabb szintű elismerésében: a ‘Best of the Best Product Design 2024’ kitüntetésben részesült.

A díj a kiváló formatervezés négy alapvető értéke: a funkcionalitás, a csábítás, a használhatóság és a felelősségteljes dizájn szempontjai mentén ismeri el a termékek kiválóságát. A harminckilenc tagú nemzetközi zsűri a maximálisan adható 100 pontból 93-at ítélt meg az EX30-nak, amely így népes kategóriájának első helyén végzett.

„A Volvo EX30 maradéktalanul megtestesíti a Volvo Cars formatervezési értékrendjét, épp csak kisebb méretben. A modell tökéletesen példája a prémium skandináv dizájnnak, ahol a funkció határozza meg a formát.” – mondta Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója. „Az EX30 minden eddigi tisztán elektromos Volvo járműnél csekélyebb szénlábnyommal rendelkezik, és ugyanolyan biztonságos, mint azt bármely Volvo gépkocsitól elvárnánk. Bővelkedik az élvonalbeli technológiai megoldásokban, és tökéletesen illeszkedik napjaink piaci elvárásaihoz, amint az új autók vásárlói egyre nagyobb arányban váltanak tisztán elektromos modellekre.” 

Az EX30 hosszú tengelytávja, nagyméretű kerekei, valamint egyforma első és hátsó túlnyúlása kiegyensúlyozott, kifinomult megjelenést kölcsönöz a modellnek. A természetes és újrahasznosított anyagok alkalmazásával fontos lépést tettünk fenntarthatósági célkitűzéseink megvalósítása felé. Ezen túlmenően a lehető legteljesebb mértékben kihasználtuk az elektromos jármű fedélzetén rendelkezésre álló teret, és centralizált tematikát követve alakítottunk ki mindent, a tárolási megoldásoktól kezdve a kezelőszerveken át a képernyőkig, ami rugalmasan variálható, prémium arányokkal rendelkező környezetet eredményezett.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!