2027-ben érkezhet az olcsóbb, belépőszintű elektromos Audi

0

Az Audi is csatlakozik ahhoz a versenyhez, ahol az autógyártók új, és olcsóbb elektromos modellek bevezetésére készülnek. Az új belépő-szintű Audi a Q4 e-tron alatt érkezik, és valamivel több mint 50 000 dollárnál kezdődhet.

A német Audi bizonyára sok európai autóvásárló kedvenc márkája, és bizonyára az elektromos modelleket keresők szemében is megmarad majd ez a tendencia. A helyzet vélhetően csak jobb lesz, ha valóban piacra dobják a már egy ideje pletykált elektromos modelljüket, amit méretben valahol a mostani Audi A3, vagy Q3 környékére várhatunk.

Nagyjából egy éve jelentette be az Audi, hogy az új, belépő szintű, tisztán elektromos modelljét az ingolstadti üzemében fogja gyártani. Méretben mindenképp egy kompakt-méretű elektromos autóról beszélhetünk és ahogyan azt leírtam, vélhetően ténleg Ingolstadtban készül majd ez a modell, amit egyébként a márka igazgatója, Gernot Döllner maga erősített meg több német autós médiumnak. Az említett belépő szintű modell egy teljesen új tervezés lesz, nem egy korábbi VW termék átmaszkolása.

„A Q6 e-tron és A6 e-tron családdal idén először érkezik az e-mobilitás Ingolstadtból. Az új Premium Platform Electricre épülő Q6 e-tron az Audi következő technológiai ugrása az elektromos mobilitás terén. Középtávon egy másik tisztán elektromos modellt is gyártani fogunk ezen a telephelyen.”

Valamire nagyon készül a márka, ugyanis Döllner újabb célzásokat ejtett el a készülő új Audiról, ezúttal az angol Autocar magazin írta le ezeket. Gernot Döllner vezérigazgató szerint a Q6 e-tron egy teljesen új megközelítés első terméke: „a közelmúltban zajló nyilvános viták ellenére kétségtelen, hogy az autózás jövője elektromos” – magyarázta az Audi főnöke.

Az Audinál 2027-ig minden alapvető szegmenset villamosítani fogunk, és meghatároztunk egy teljesen elektromos célportfóliót.” Döllner elmondta, hogy a cég felgyorsítja egy új belépő szintű elektromos autó fejlesztését, amely az A3 vagy Q3 elektromos megfelelője lesz. Az A1 és Q2 nyugdíjazása után Döllner szerint az Audi „egy újabb elektromos modellt dob piacra a Q4 e-tron alá pozícionálva. Ez egy csodálatos, egyedi független járműkoncepció lesz”.

Döllner nem árult el semmilyen részletet, de tekintettel arra, hogy az Audi a SUV-kat részesíti előnyben, a belépő szintű EV inkább crossover-szerű dizájnt vehet fel a Q3 testvéreként. A vezető ismét megerősítette azt is, hogy Ingolstadtban készül majd az újdonság, a Q6 e-tron mellett. Padlólemez tekintetében nincs még konkrétum, de a premier kapcsán 2027-ről beszélt Döllner.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!