Akkumulátor kutató intézet lesz Debrecenben

0

Akkumulátor kutató intézet létrehozását jelentette be a Debreceni Egyetem (DE) rektora a HUMDA Zöld Életre Valók országos roadshow debreceni állomásának csütörtöki workshopján.

Az intézmény sajtóközpontjának közleménye szerint Szilvássy Zoltán kulcskérdésnek nevezte az energiatermelést és -raktározást, és azt mondta, szorosan együttműködnek a városba települő ipari szereplőkkel, amit jól példáz, hogy az érkező akkumulátorgyártókkal megállapodtak egy egyetemi akkumulátor kutató intézet felállításáról.

„Ez lehetőséget teremt majd arra, hogy a technológiai folyamatok indikátorai alapján segítsünk észlelni, ha a gyár területén kívül valami nem megfelelően történik, és közösen, a technológia átalakításával biztonságosabbá és hatékonyabbá tegyük a termelésüket” – hangoztatta a rektor.

Hozzátette: az egyetem kutatócsoportjai és intézetei folyamatosan nyomon követik, hogy a városban növekvő ipari tevékenység milyen hatással van a levegőre, a talajra és a vízre, illetve, hogy mennyire hatékony a biodiverzitás megőrzése.     

Ez az a négy pillér, amelyek monitorozásában szorosan együttműködnek – mutatott rá Szilvássy Zoltán megjegyezve: a rendszer célja, hogy fejlődjön az ipar, legyen termelés, zöldítés, megújuló energia és fenntarthatóság.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!