Méregzsákká alakította az Abarth a Fiat 600e elektromos autót

0

Szerencsére az elektromos autók esetében sem kell majd hanyagolnunk a teljesítményre hangolt verziókat, erre már most több példát látni. Legyen szó a Tesla esetében a Plaid, vagy mondjuk a Volkswagen esetében a GTX utótagról, biztosak lehetünk a bitang teljesítményben és az élménydús elektromos autózásban.

A Fiat esetében az Abarth plakett megpillantásakor tudhatjuk, hogy az adott modellt nem az alapértelmezett teljesítmény lendíti tovább. Az Abarth egy veterán rally- és teljesítményautó-gyártó, amely közel 75 éves múltra tekint vissza. A saját tevékenységén túl az 1950-es évek óta folyamatosan építette ki kapcsolatait más autógyártókkal, elsősorban olasz területeken, a legismertebb ilyen partnerük a Fiat volt, míg végül ez utóbbi fel nem vásárolta az Abarthot.

Ám ettől függetlenül az Abarth továbbra is működik és egyedi, nagy teljesítményű járműveket gyárt, amelyek Fiat alkatrészek felhasználásával készülnek és a már jól ismert skorpiós logóról ismerhetők fel. Következő munkájuk a tisztán elektromos Fiat 600e átalakításával született meg, amiből limitáltan csupán 1949 darab készül, Fiat 600e Scorpionissima néven.

A Fiat 600e Scorpionissima modellen számos optikai átalakítás hirdeti az Abarth munkásságát, a hajtáslánc teljesítménye pedig 240 lőerőre lett feltornázva. A vonatkozó sajtóanyag sajnos ennél jobban nem megy bele a részletek ecsetelésébe. A teljesítmény mellett azonban még azt is tudni lehet, hogy 20 colos kerekeken érkezik majd a skorpiós Fiat. A Fiat 600e Scorpionissima gyártása az olaszországi Milánóban kezdődik hamarosan, a végső tesztelések véglegesítését követően.

Az Abarth ezeken felül elmondta, hogy legújabb modellje az elektromos járművek szegmensében egyedülálló módon készült és ennek fényében mechanikus csúszó differenciálművel szerelték fel, hogy a márka rajongóinak extra kezelhetőséget, stabilitást és tapadást biztosítson.

A járművet nagy teljesítményű abroncsokkal is felszerelik, amelyeket a Formula E járművek egyik beszállítójával együtt fejlesztettek ki, így a 600e úgy viselkedik, mintha egy pályaautó lenne. A megpiszkált Fiat 600e a dolgok jelen állása szerint csupán Európában lesz elérhető, azonban a megjelenés dátumáról és a várható árakról nincs információnk. Az azonban biztos, hogy a sima 600e magyar 13 570 000 forintos áránál jóval magasabbra teszik a lécet a Fiat döntéshozói.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!