Megérkezett az energiahatékony Volvo FH Aero  teherautómodell

0

A Volvo ikonikus FH teherautómodell-kínálata új családtaggal bővült a Volvo FH Aero modell bevezetésével. Az aerodinamikus kialakításnak és az innovatív funkcióknak köszönhetően az FH Aero új szintre emeli az energiahatékonyságot. A most bemutatott modell négy hajtáslánc-változatban érhető el, beleértve a bioüzemanyagot és az elektromos változatot is.

A továbbfejlesztett aerodinamikával és az olyan új technológiákkal, mint a Volvo új kamerás monitorrendszere, a most bemutatott Volvo FH Aero akár 5 százalékkal is csökkentheti az energiafogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

“Az új Volvo FH Aero az eddigi leghatékonyabb teherautónk, hiszen tovább folytatjuk a CO2-kibocsátás csökkentését teljes termékkínálatunkban” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke. „Ez egy Volvo teherautó a javából – biztonságos, gyönyörűen kidolgozott és kiváló minőségű nehézgépjármű távolsági fuvarfeladatokhoz, melyet az ügyfeleink sikere érdekében terveztünk.”

Az Év Kamionja 2024 díj nyertesének megválasztott elektromos Volvo FH az új Aero változatban is elérhető lesz, amely egy újabb energiahatékony modell a Volvo elektromos teherautók már eleve széles kínálatában. Ezenkívül a Volvo FH16 az iparág legerősebb teherautója lesz a vadonatúj, 780 lóerős motorjával, amellyel immár a legnehezebb feladatokra is alkalmas lesz.

Függetlenül attól, hogy a vásárlók melyik hajtásláncot választják – elektromos, gáz vagy dízel –, az új FH Aero minden változata biztosítja az alacsonyabb fogyasztást, a nagyobb hatótávot, a magasabb szintű biztonságot és a kiemelkedő vezetési élményt. Az új Aero modellek bevezetése lépésenként történik 2024–2025 során, négy változatban: FH Aero, elektromos FH Aero, gázüzemű FH Aero és FH16 Aero.

A Volvo FH Aero fülke elejét 24 centiméterrel meghosszabbították a hagyományos Volvo FH modellhez képest. A bővítés nagyban hozzájárult egy aerodinamikusabb kabin létrehozásához. A jobb aerodinamika nemcsak alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást eredményez, hanem jobb vezetési stabilitást is biztosít szeles körülmények mellett. A továbbfejlesztett aerodinamika az elektromos FH Aero modell számára is előnyös a jobb szabadon gurulási tulajdonságoknak köszönhetően. Ez lehetővé teszi fékezés vagy lejtmenet közben az akkumulátorba történő fokozott energia-visszatáplálást, amely majd készen áll a használatra, ha a következő gyorsításkor vagy emelkedőn szükséges.

Az FH Aero modern, új homlokfalán egy nagy méretű és jól felismerhető Volvo Iron Mark, és a Volvo betűlogó is megjelenik. Ez utóbbi egyértelműen jelzi azt, hogy ez a modell a Volvo Trucks legújabb terméke. Az új kamerás monitorrendszer nagyban hozzájárul az aerodinamikához és a biztonsághoz. Ez az új megoldás váltja fel a hagyományos külső tükröket, miközben megnyitja a látóteret a vezető előtt, és javítja a sofőr és a környezetében közlekedők biztonságát.

A kamerarendszer pozitív hatással van a járművezető kilátására esős és sötét körülmények között, de közvetlen napfényben és alagutakban való vezetéskor is. Szerelvényben történő közlekedéskor a kamerarendszer automatikus pásztázási funkcióval követi a kanyarodó pótkocsi végét.

Az új Volvo FH Aero további különlegességei, jellemzői és előnyei többek között:

  • A Volvo I-See technológiája, amelyet az energia- és szén-dioxid-kibocsátás csökkentése érdekében fejlesztettek tovább, és amely felhőalapú topográfiai térképet használ a vezetés optimalizálására és több vezetési időt tesz lehetővé a sebességtartó automatikával, amely egyszerre takarít meg energiát és biztosít nyugodtabb vezetést.
  • A Volvo szabadalmaztatott, új súrlódásmentes tárcsafékeivel felszerelt fékrendszer, amelyeknek köszönhetően javul a fékezőképesség, miközben csökken az energiafogyasztás és a károsanyag-kibocsátás.
  • Frissített felhasználóbarát Infotainment rendszer, amely személyre szabható az egyéni igények szerint.
  • Továbbfejlesztett hangrendszer, amely elérhető hat prémium minőségű hangszóróval, új erősítővel és mélynyomóval, amelyek hatalmas teljesítményt adnak a hangélményhez.
  • Az új beépített navigációs rendszer a teherautó sajátos igényeihez igazodó továbbfejlesztett térképekkel és a hatékony áruszállítást lehetővé tevő automatikus térképfrissítésekkel rendelkezik.
  • A belső frissítések között szerepel még egy beépített mikrohullámú sütő és az USB-C csatlakozók.
  • A Volvo Trucks My Business Apps ajánlatát több piacon is bemutattuk. Ez egy előfizetésen alapuló szolgáltatás, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy különböző szolgáltatóktól töltsenek le üzleti vonatkozású alkalmazásokat, és használhassák azokat a teherautók oldalsó kijelzőjén, amely valódi előnyöket jelent a teherautó üzemideje és mindennapi használat terén.
  • Az új gumiabroncsfigyelő szolgáltatás a Volvo Connect telematikai rendszeren keresztül teljes képet ad a flottatulajdonosnak a teherautóról és a pótkocsiról, csökkentve a gumiabroncs-problémákkal kapcsolatos költségek kockázatát.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!