Év Kamionja díjat nyert az elektromos Volvo FH

0

A Volvo nehézkategóriás elektromos modellje, az elektromos Volvo FH nyerte el az Év Nemzetközi Kamionja 2024 díjat. A díj odaítélésében a zsűri véleménye alapján az elektromos teherautó teljesítménye, egyenletes gyorsulása, valamint zajtalan és vibrációmentes működése döntött.

“Amikor az elektromos Volvo FH-t bemutatták, a Volvo Trucks a legmodernebb akkumulátoros elekromos járművet dobta piacra, amely az áruszállítási feladatok széles skálájára kínál tökéletes megoldást. A termék bizonyíték arra, hogy a fenntartható energiaellátásra történő áttérés még a mai kihívásokkal teli környezetben is egyre hangsúlyosabban jelen van.” – Mondta Gianenrico Griffini, az Év Nemzetközi Kamionja díj zsűrijének elnöke.

Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke a tekintélyes kitüntetést a Lyonban, Franciaországban megrendezett átadó ünnepség keretein belül vette át. “Nagy büszkeséggel tölt el, hogy az elektromos FH modellünk elnyerte ezt a neves díjat! A díj története során első ízben lett egy tisztán elektromos modell az Év Kamionja díj nyertese. Az elektromos Volvo FH egy új korszak kezdetét is jelenti az iparágban, ez az elismerés pedig kiválóan példázza, hogy a károsanyagkibocsátás-mentes közúti közlekedésre történő átállás itt és most zajlik” – tette hozzá Roger Alm.

A Volvo Trucks ikonikus FH modellje immár negyedik alkalommal nyerte el az Év Kamionja kitüntetést. A Volvo FH az iparág egyik legsikeresebb modellje, világszerte közel 1,4 millió eladott darabszámmal.

Az elektromos Volvo FH 44 tonnás megengedett szerelvényössztömeggel érhető el, sorozatgyártása a Volvo Trucks göteborgi, svédországi gyárában 2022-ben, a belgiumi Gentben található gyárában pedig 2023-ban kezdődött meg.

A Volvo Trucks 2019-ben, a világon elsőként kezdte meg az elektromos tehergépjárművek sorozatgyártását, ma pedig már egy hat elektromos modellből álló termékpalettával rendelkezik, amelyek az áruszállítási feladatok széles skálájára kínálnak környezetbarát megoldást. A Volvo Trucks piacvezető a nehézkategóriás elektromos termékek piacán Európában*, 49%-os piaci részesedéssel.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!