Tisztán elektromosan tér vissza az Opel Frontera

0

Az Opel is egyre nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy megőrizze hagyományait és amit lehet átemeljen a jövőbe, azaz az elektromos hajtásba. A gyártók mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez az átállás minél gördülékenyebb legyen és lehetőleg a márka öröksége se vesszen el. Az Opel esetében a Manta elektromos utódjának bejelentése pontosan ilyen megmozdulás volt és úgy tűnik, hogy most egy újabb típus születik újjá elektromos meghajtással.

A legújabb sajtóanyag értelmében pedig az Opel tovább viszi ezt a vonalat, hiszen bejelentésre került a Frontera visszatérése. A nevet bizonyára sok embernek nem kell bemutassuk, a 90-es évek egyik leginkább vágyott terepjáróját fedi a név.

A sajtóanyagból kiderül, hogy bár a név a régi lesz, a hozzá tartozó autó méretei már kissé össze fognak menni, ugyanis a B-méretosztályú Crossland helyettesítésére szánja a Stellantis az autót, ami pedig tulajdonképpen az egykori Meriva utódjának tekinthető. Az Opel tájékoztatása szerint az új Frontera és az új Grandland tisztán elektromos változata még ebben az évben piacra kerül.

Sajnos pár sziluetten kívül egyelőre még semmit nem tudni az autótól, de ha minden igaz, akkor a következő hetekben több információ és kép is érkezik majd az elektromos alapokra épülő új Fronteráról. Florian Huettl vezérigazgató elmagyarázza, hogy az Opel miért eleveníti fel a régmúlt GM-korok egyik legjobb modellnevét: „A „Frontera” név ideálisan illik új, izgalmas SUV-modellünkhöz. Magabiztos karakteres és közvetlenül a piac közepére pozicionáljuk.”

A jelenlegi Crossland a PSA/Stellantis CMP platformon alapul. Bár a Frontera esetében még nem tudni, hogy melyik padlólemezt kapja meg, az biztos, hogy nem az e-CMP-t, az Opel ugyanis a Mokka Electric formájában már kínál ilyen hajtástechnológiájú járművet.

A 2023 októberében a Citroën ë-C3-mal bemutatott CMP Smart Car szintén elképzelhető, mint technikai alap a a Crossland olcsó és praktikus alternatívájaként, akár LFP akkucellákkal is. Az Opel aktuális sajtóközleményének egy mondata is a kedvezőbb árú CMP Smart Car felé mutat, mint lehetőség: „Az újonc folytatja az Opel régóta fennálló hagyományát, hogy megfizethető mobilitást biztosít az ügyfelek széles körének, vonzó áron kínálva autóit.”

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!