Otthoni energiatároló rendszert tervez a Rivian

0

Az amerikai Rivian napjaink egyik legkeresettebb elektromos autómárkája a tengerentúlon. Hogy végül eljut-e az öreg kontinensre a felső kategóriás Rivian, az jó kérdés. Azonban az amerikai elektromos pickup vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy a járműveiket, vagy éppen a kapcsolódó szolgáltatásaikat folyamatosan fejlessze.

Talán egy kicsit a Teslához hasonlíthatnánk a Riviant, csak éppen kevesebb pénzügyi lehetőséggel. Viszont, ha hihetünk a pletykáknak és az előre beharangozott terveknek, akkor a Rivian is dolgozik egy jóval olcsóbb elektromos járművön, hasonlóan a Teslához és a Model 3-okozta elektromos bummhoz. A Rivian esetében ez a sokat pletykált R2 modell lehet majd az, aminek ára jóval a mostani kínálat árszintje alatt alakulhat.

Ezen felül ott van még a saját töltőhálózat ötlete is, ami a Rivian-nál Adventure Network néven fut. Ha pedig mindez nem lenne elég, akkor itt a legújabb fejlesztése a Rivian márkának, ami egy saját tervezésű energiatároló rendszer. Az Államok szabadalmi hivatalához beadott dokumentáció szerint a Rivian egyelőre még csak „Energy Storage Device”-nak nevezte el az újdonságát.

A publikáció 2023 december 28-án került beadásra és első blikkre erősen hajaz a Tesla megoldására. Egészen pontosan a Tesla Powerwall-ra, vagyis a Tesla saját otthoni energiatároló egységére, ami képes többek között a napelemek energiáját tárolni, de a kétirányú energiaáramlás is a lehetőségek között van.

Ezen felül a Rivian által beadott szabadalom említést tesz egy mikróhálózatról, ami elektromos autóval, energiatároló eszközökkel és tetőtéri napelemekkel van felszerelve. Továbbá a Tesla megoldásához hasonlóan a Rivian energiatároló egysége is egy applikációval dolgozik összhangban, az energiafelhasználás megtekintésére és kezelésére.

Tehát a Rivian ötlete nagyban hasonlít a Tesla Powerwall-jához, ami egy újratölthető otthoni akkumulátor-rendszer. Az viszont kérdéses, hogy mikor lesz kézzel fogható a Rivian rendszere.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!