Minden terepen jól érzi magát a legújabb tisztán elektromos MINI

0

A tisztán elektromos meghajtású MINI Countryman SE ALL4 megbízható társ az új utak felfedezésében. Tágas crossover modellként a sokoldalú kalandor minden terepen károsanyag-kibocsátás nélkül, otthonosan mozog, amelyet az erőteljes ALL4 intelligens összkerékhajtás, a továbbfejlesztett vezetést támogató rendszerek, a 2-es szintű, részben automatizált járművezetés lehetősége és az akár 433 kilométer (WLTP) tisztán elektromos hatótávolság egysége garantál.

A letisztult felületekkel és szélesebb kerékjárati ívekkel megrajzolt, egyszerre modern és minimalista formanyelv még tovább nyomatékosítja a MINI Countryman SE ALL4 kiállását. A sokoldalú kalandor minden irányba megnőtt és jelenleg 4 433 milliméter hosszú, 1 843 milliméter széles és 1 656 milliméter magas. Az aktuális MINI modellpaletta legnagyobb tagja így merőben újfajta utasteret kínál, a hátsó üléssor támláinak ledöntésével akár 1 450 literesre is bővíthető csomagtérbe pedig még a legterjedelmesebb tárgyak is bepakolhatók.

„Az új, tisztán elektromos meghajtással és intelligens összkerékhajtással szerelt MINI Countryman SE ALL4 a sokoldalúság és a vezetési élmény harmóniájának szimbóluma, amely az első „Németországban készült” MINI modellként a környezetbarát mobilitás térnyerését szorgalmazza. Megnövelt méreteinek köszönhetően az új MINI Countryman a család elsőszámú autójává érett” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője.

Két, összesen 230 kW / 313 lóerő maximális rendszerteljesítmény és 494 Nm csúcs rendszer-forgatónyomaték leadására képes elektromos motor mellett a crossover 5,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebessége pedig 180 km/óra. Erőteljes akkumulátorának nettó energiasűrűsége 66,45 kWh.

A MINI Countryman SE ALL4 energiatároló egysége akár 130 kW töltési kapacitású DC gyorstöltéssel is feltölthető, amellyel az akkumulátor töltöttségi szintje 30 perc alatt 10 százalékról 80 százalékra növelhető. A MINI okosalkalmazásban a brit gyártó ügyfelei bármikor könnyedén optimalizálhatják és nyomon követhetik a járműtöltés folyamatát.

A kiváltképp kellemes indulás érdekében az okosalkalmazás arra is lehetőséget biztosít, hogy a MINI ügyfelei előre beállítsák az indulás időpontját, amikor a jármű teljesen feltöltött akkumulátorral és a kívánt hőmérsékletűre előmelegített vagy –hűtött utastérrel várja utasait. A MINI Countryman SE ALL4 ráadásul most először a többszerződéses Plug & Charge funkció segítségével is feltölthető, amellyel a modell automatikusan, okosalkalmazás és töltőkártya nélkül képes azonosítani magát a kompatibilis nyilvános járműtöltő pontokon, majd a nagyfeszültségű akkumulátorba táplált energia mennyiségét automatikusan kiszámlázni és terhelni.

Utazás közben intelligens vezetést támogató rendszerek fokozzák a kényelmet és a biztonságot. A Driving Assistant Professional csomag tételeinek köszönhetően a MINI Countryman SE ALL4 most először a 2-es szintű, részben automatizált járművezetést is lehetővé teszi, autópályákon és zárt autóút-szakaszokon. Ez azt jelenti, hogy 60 km/órás sebességig a vezető leveheti a kezét a kormányról, amennyiben folyamatosan figyelemmel követi a forgalmat és képes bármelyik pillanatban közbeavatkozni.

Az újdonság személyre szabhatóságáról négy különféle, stílusos karosszéria-kiegészítőket és utastéri tételeket tartogató felszereltségi szint gondoskodik. A MINI Countryman SE ALL4 most először az új Vibrant Silver karosszériaárnyalattal is megrendelhető, a MINI által fémjelzett kontraszttetővel.

A MINI Countryman SE ALL4 vezetője és első utasa jelentősen nagyobb kényelmet élvezhet, a váll és könyök magasságában elért közel három centiméteres utastér-szélesítésnek köszönhetően. A hátsó üléseknél eközben mintegy 2,5 centiméteres utastér-szélesítést értek el a mérnökök. A letisztult felületek és a műszerfal kéttónusú textil betétjei egyszerre árasztanak modern és minimalista hangulatot. A panoráma üvegtető kiváltképp világossá és barátságossá teszi az utasteret, miközben a négy újratervezett felszereltségi szint a kellemes közérzet modern változatát teremti meg.

Az újratervezett kapcsolósor öt egyedi kialakítású kapcsolón keresztül teszi elérhetővé a legfőbb vezetési funkciókat, így a kapcsolósoron nincs szükség önálló váltókarra – ezzel az új MINI Countryman a középkonzolon is több tárolóhelyet kínál. A megnövelt pohártartók mellett itt egy nagyméretű, nyitott tárolórekesz is helyet kapott. Az okostelefonok a konzol elején található, vezeték nélküli töltőhelyen tölthetők, a központi tárolórekesznek köszönhetően pedig könnyebben megtalálhatók.

Értesülj időben a legfontosabb elektromos autós hírekről! Kövess minket Facebookon, X-en, Instagramon, vagy iratkozz fel Google News és YouTube-csatornánkra!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!