Megérkezett a kínaiak válasza az unalmas Tesla Model S Plaid-re

0

A sebesség és a teljesítmény hajszolása egyre több autógyártónak feladat, hiszen folyamatosan érkeznek azok a vásárlók, akiknek van pénze és igénye arra, hogy ilyen autókat vegyenek. A Tesla Model S Plaid és a Lucid Air Sapphire után egy új szereplő érkezett erre a területre, méghozzá a kínai ZEEKR 001 átalakított példánya, az FR.

Nem is hunyászkodik meg az ZEEKR 001 FR, nyíltan be is találta a terület fenevadját, ami a Tesla Model S Palid. Egy pimasz tweetben a ZEEKR rögtön az alábbi megjegyzéssel nyit, amiben két kép is bemutatja a teljesítményre hangolt 001 FR-t:

„A Plaid unalmas. A #ZEEKR001FR egy újfajta vadállat. További információk hamarosan.”

Az újdonságról a Reuters is írt egy cikket, amiben belsős forrásokra hivatkozva olvashatjuk, hogy a hivatalos bemutatkozás néhány hét múlva várható, míg az első darabok kiszállítása valamikor az év vége felé.

Az FR ára is hasonló kategóriában nyit majd, mint a Tesla, vagy éppen a Lucid fenevadja. A ZEEKR árcímkéjén kereken 1 millió Jüan lesz, ami átszámolva nagyjából 139 000 dollár. Hogy végül mikor mutatkozik be a típus, mik lesznek a specifikációk és a végső nyitóár, remélhetően hamarosan kiderül.

A ZEEKR egyébként Európában is egyre komolyabb erőfeszítéseket tesz ismertsége növelése érdekében. A Geely elektromosautó-márkája, a ZEEKR két modell előzetes értékesítését kezdte meg Európában. A ZEEKR 001 és a ZEEKR X már előrendelhető Hollandiában és Svédországban.

Áprilisban szellőztette meg a ZEEKR, hogy elsőként a 2021 októbere óta gyártott, csaknem öt méter hosszú Shooting Brake ZEEKR 001-et és a nemrég debütáló, kompakt SUV modelljét, a ZEEKR X-et hozza az öreg kontinensre. Viszont a kisbusz méretű, ZEEKR 009 egyelőre még várat magára. Június végén pedig a Zeekr hivatalos sajtónyilatkozatban árulta el, hogy Hollandiában 59 490 eurótól, míg Svédországban 667 000 SEK-től indul a tisztán elektromos ZEEKR 001 alapára. Míg a ZEEKR X 44 990 eurótól és 550 000 SEK-től hozható el a két országban.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!