A Porsche elhozta a jövő elektromos töltőállomását

0

Az elektromos autó töltése során eltöltött idő minősége jelentősen képes befolyásolni az ember kedvét. Nem mindegy, hogy az autó mellett toporogva, nulla infrastruktúrával kell azt a kis időt eltölteni míg feltölt az autó. Vagy éppen egy kellemes, modern és minden szükséges jóval felszerelt épületben lehet kivárni a töltés időtartamát.

Amíg mi magunk nem állunk be átutazásunk során egy köztéri villámtöltőre, nem is gondolunk ebbe bele. Szerencsére egyre több töltőüzemeltető viszont így tesz, melynek eredménye az, hogy élmény megállni egy ilyen helyszínen és élvezni kicsit a szolgáltató kedvességét. Erre Európában az Audi Charging Hub a legjobb példa, de számos Tesla Supercharger állomás is hasonló finomságokkal várja a leendő vendégeit (tölteni szándékozó autósokat).

A Porsche mindig is a felső-kategóriát képviselte az autózásban, ezért kell az elektromos modellek vásárlóinak is prémium élményt nyújtani, miközben a tulajdonosok töltik az e-autóikat. Így született meg a Porsche Charging Lounge ötlete, amiből az első állomást már át is adták Németországban, Bingen am Rhein mellett.

A jövőben számos ilyen állomás létesül a főbb útvonalak mentén, ahol kedvező áron tudnak a Porsche tulajok tölteni (most épp 33 eurócentet 1 kWh-ért), éjjel-nappal, a hét minden napján. A most átadott állomáson 6 db 300 kW-os DC oszlop és 4 db 22 kW-os AC töltő várja az elektromos autókat, melyeket megújuló energiából látnak el. A Porsche azt állítja, hogy a jövő évtől már 400 kW teljesítményű HPC várja az e-autósokat.

Az épületek tervezésnél figyeltek az energiatakarékos megoldások minél nagyobb használatára, illetve a tetőn lévő napelemek is besegítenek az energiafelhasználás csökkentésébe. Bent hűtött italok és harapnivalók széles választéka várja a betérőket, akinek Porsche ID-val kell rendelkezniük a bejutáshoz. A töltés idejére a kikapcsolódást WiFi hálózat segíti és igény esetén még testmozgásra is van mód egy okostükör segítségével. A szolgáltatásokért Apple, illetve Google Pay segítségével lehet fizetni.

Egyelőre Németországban, Ausztriában és Svájcban várhatók újabb állomások felbukkanása, ám ezek átadási időpontjáról nincs konkrétum egyelőre.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!