Tovább késik a 600 kilométer hatótávú Volvo EX90

0

A Volvo tavaly novemberben mutatta be a „valaha gyártott legbiztonságosabb járművét”, az EX90 elektromos SUV-t. Mindössze öt hónap elteltével a svéd kínai gyártó kénytelen volt lezárni az új EX90 előrendeléseit.

Az érdeklődés jóval erősebb, mint azt a Volvo várta és annyit rendeltek belőle, hogy az kimerítette az első körös gyártási darabszámot. Emiatt a rendelhetőséget is le kellett állítani a gyártónak, amíg fel nem készülnek a következő gyártási ciklusra.

„A vállalat új, elektromos zászlóshajója, a Volvo EX90, amelyet tavaly világszinten mutattak be, kiváló fogadtatásban részesült az ügyfelek körében. Ez felülmúlta a vállalat legmerészebb és legambiciózusabb belső előrejelzéseit is. Ennek eredményeként a Volvo Cars egyelőre lezárta a rendelési lehetőséget a típushoz, mert az első ütemezett gyártási sorozat elfogyott, de hamarosan újra lesz lehetőség a rendelésre. Az ügyfelek erőteljes reakciója megerősítette a bizalmat a vállalat felé a jövőre vonatkozó stratégiája és ütemterve iránt.”

Továbbá a Volvo a májusi nyilatkozata szerint a szoftverfejlesztés és annak tesztelése miatt 2024 első felére halasztja az EX90 gyártás megkezdését. A legfrissebb információk szerint a gyártás megkezdése pedig tovább csúszik.

Jim Rowan, a Volvo Cars vezérigazgatója az Automotive News Europe-nak elárulta, hogy a Volvo EX90 gyártása további „öt-hat hónapot” késik a jármű összetett lidar rendszerét körülvevő „szoftverkód összetettsége” miatt.

„Számtalan szoftvert mi magunk írunk, ezért biztosak akarunk abban lenni, hogy ezek úgy működjenek ahogy kell.”

Tehát az EX90 piaci debütálása a jövő év harmadik negyedévére várható.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!