Egy igazi off-road harcos lesz a tisztán elektromos Jeep Wrangler

0

Az ikonikus megjelenésű Jeep járművek is abba a kategóriába tartoznak, hogy szinte bárhol a világon felismerhető vonásokkal rendelkeznek. A kinézet mellett a kategóriába tartozó tudás is rendkívül fontos. Nem mindegy, hogy egy igazi terepezős génekkel bíró autómárka mit kezd magával a jövőben, hiszen vásárlóik nagy része a jellegzetes kinézeten túl a márkához tartozó képességeket is meg akarják vásárolni.

A jelenleg is zajló, átfogó termékterv értelmében 2030-ra a Jeep márka eladásai Európában 100 százalékban tisztán elektromos modellekből állnak majd. A terv teljes mértékben támogatja azokat a nettó zéró szénkibocsátási célkitűzéseket, amelyeket a Stellantis csoport a Dare Forward 2030 hosszú távú stratégiai tervében megfogalmazott. A tervek szerint a Jeep 2025-ig négy tisztán elektromos szabadidőjárművet vezet be Európában. A korábban Jeepster EV-nek hívott autó Avenger néven került nemrég a piacra, benne a Stellantis minden friss finomsága az elektromos meghajtás terén.

Az észak-amerikai piacon a Jeep Recon lesz a frissen megjelenő vadonatúj, tisztán elektromos szabadidőjárművek egyik legelső képviselője. A vadonatúj modellt azoknak szánja a márka, akik örömmel élnének át extrém kalandokat egy strapabíró, tisztán elektromos jármű fedélzetén, csaknem teljes csendben. A minden porcikájában új Jeep Recont eleve 100%-ban Jeep 4×4 modellnek, és 100%- ban zéró károsanyag-kibocsátású járműnek tervezik.

A Wagoneer modellcsalád is egy vadonatúj szabadidőjárművel bővül. Az egyelőre Wagoneer S kódnéven ismert, tisztán elektromos jármű még erőteljesebbé teszi a márka jelenlétét a prémium SUV szegmensében.

Adódik a kérdés, hogy ezen nagy villamosítási tervek mellett mi lesz a Jeep márka terepképességeivel? Vajon ezek az elektromos meghajtású modellekkel is ki lehet majd menni csapatni egyet a természetbe? A választ a márka igazgatója, Christian Meunier adta meg az Auto Express magazinnak:

„A villamosításban az a nagyszerű, hogy képessé tesz egy Jeep-et, hogy még többet hozzon ki magából. Több nyomatékot ad nekünk, simábbá és pontosabbá teszi az autót.”

Szerinte az úgynevezett Trail Rating osztályozási rendszerben is kiválóan szerepelnek az elektromos Jeep modellek. A legjobb helyen most a Wrangler Rubicon trónol, alatta 9-es helyezéssel annak ötajtós verziója, míg a Renegade 4 ponton áll. Menuier szerint az elektromos Wrangler a mostani legjobb felett fog elhelyezkedni a terepező képességek tekintetében, szóval érdemes várni az elektromos Jeep újdonságokat, az elektromos Wrangler például 2027-ben érkezik meg.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!