Automatizált minőség-ellenőrzési rendszert vezet be a Tesla

0

A Tesla modellek belső tereinek javítása érdekében Elon Musk vállalata új robotokat telepítene, melyek ellenőrzik az illesztéseket.

A Tesla a fenomenálisan gyors elektromos autóiról és a folyamatos innovációiról ismert, azonban ha egy kicsit jobban elmélyedünk az elektromos autógyártó bugyraiban akkor láthatjuk és tapasztalhatjuk, hogy közel sem tökéletesek a Tesla járműveit. A már meglévő tulajdonosok és véleményvezérek egyik legnagyobb ellensége a Tesla által gyártott elektromos autók gyártási minősége és ezek összeszerelése.

Azonban ne várjunk csodát egy olyan autógyártótól, ami 2012-ben indította el a sorozatgyártást az első saját modelljével, a Model S-sel. Bár az idő múlásával a Tesla folyamatosan fejlesztette és csiszolgatta az autóinak az összeszerelését és az illesztések pontosságát, továbbra is akadnak problémák. Még a legújabb Plaid modelljeinél is.

Úgy tűnik, hogy a Tesla teljesen tisztában van ezzel a ténnyel, ugyanis Elon Musk vállalata benyújtotta az engedélykérelmét két új robot telepítésére, melyek ellenőrzik a műszerfal beszerelésének minőségét. Az „Automatic Inspection System” elnevezésű engedélyben a Tesla két új robot telepítésének az engedélyezését kéri, melyek „szükségesek a belsőtér ellenőrzés automatizálásához.”

Mindez azután történt, hogy tavaly meghirdettek egy minőségellenőrző mérnök állást. A szerencsés kollégának csak annyi lett volna a dolga, hogy egy automatizált kamerás ellenőrző rendszeren nézze az összeszerelés minőségét a vállalat fremonti üzemének gyártósorain. Nos, úgy tűnik, hogy ez nem volt sikeres.

Nemrég a Tesla úgy tervezte, hogy a lehető legkevesebb ember bevonásával teljesen automatizálja a gyártósorokat, azonban Elon Musk később elismerte, hogy hiba volt a robotok túlzott használata, mert „az embereket alulértékelik”.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!