Napelemes töltőállomásokat nyitott a LIDL

0
Reklám

A LIDL a tavalyi év végével négy napelemes töltőállomást adott át az elektromos autósoknak Franciaországban.

A már működő négy LIDL töltőállomás Villefranche-sur-Saône, Landivisiau, Pennes-Mirabeau és Tourcoing szupermarketeknél található, amit idén még további két töltőpark egészít ki. Minden töltőállomásnál az ABB és a DBT töltői lettek beüzemelve. Konkrétan négy darab 22 kW-os AC töltő, négy darab 90 kW-os és öt 180-360 kW-os teljesítményű HPC várja a tölteni kívánó elektromos autósokat városonként.

A töltőpark tervezői napelemekkel fedték le a töltőpontokat és a LIDL szerint minden nap, éjjel nappal elérhetőek a töltők. A LIDL közleménye szerint az AC töltők 25 centbe, míg a DC töltők 40 centbe fognak kerülni kWh-nként. Továbbá a LIDL a sajtóközleményében tudatta, hogy eddig 2300 töltőpontot telepített több mint 500 szupermarketjéhez, amelyek közül 1590 Franciaországban található.

Reklám

2022 májusában a Schwarz csoport, amelyhez a LIDL is tartozik, mintegy 6200 új töltőpont telepítést jelentette be Európa-szerte. Az Egyesült Királyságban a LIDL a Pod Ponittal együttműködve 2021-ben 350 gyorstöltő telepítését tűzték ki célul a LIDL üzleteinél.

„A LIDL számára a fenntartható mobilitás ösztönzése elengedhetetlen és ehhez konkrét lépésekre van szükség. Tudatában annak, hogy vásárlóink ​​nagy része elektromos autót használ, ezzel az új kezdeményezéssel megerősítjük elkötelezettségünket a fenntartható mobilitás mellett és hatékonyabb, biztonságosabb és könnyebben elérhető megoldásokat kínálunk számukra. Ma új lépést teszünk, és büszkén avatjuk fel első E-állomásainkat.” Nyilatkozta Matthieu Frechon, a LIDL France műszaki igazgatója.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!