Két új elektromos autót dob piacra a Magyarországon is jelenlevő Geometry

0

A hónap elején Magyarországra is betörő Geely Geometry márkája két új elektromos modellt dobott piacra Kínában. Az egyik a Geometry G6 névre hallgató szedán, míg a másik az M6 ami egy SUV, mindkettő elektromos újdonság nagyjából 20 250 eurótól indul a kínai piacon a támogatások után.

A Geely mindkét elektromos modellje 150 kW-os teljesítmény mellett két akkumulátor opcióval rendelhető meg. A G6 szedán a kisebb, 53 kWh-s akkuval CLTC szabvány szerint 480, míg a nagyobb, 70 kWh-s akkuval 620 kilométert tud megtenni egyetlen töltéssel. Az M6 SUV-nak 450, illetve 580 kilométer a megtehető hatótávolsága.

A Geometry két elektromos modellje technológiai hasonlósága a dizájnban is megmutatkozik, ami az első résznél közel azonos elemeket tartalmaz. Ilyenek például a fényszórók, légbeömlők elhelyezkedése és a márka logója. A két modell tengelytávja is szinte ugyanaz a maga 2,70 méterével. A G6 szedán 4,75 méter hosszú, 1,50 méter magassággal, míg az M6 SUV lényegesen rövidebb a maga 4,43 méter hosszával, de csak 6 centiméterrel magasabb, mint a szedán.

Továbbá a G6 és az M6 már a Huawei „HarmonyOS” nevű operációs rendszerét használja.

A G6 és az M6 már az 5. és 6. modellje Kínában a Geometry A, Geometry C, Geometry E és és Geometry EX3 után. A Geometry újdonságai egyelőre Kínában jelennek meg, majd később talán még Magyarország útjain is viszont láthatjuk, ahogy a hamarosan megjelenő Geometry C-t.

A Geometry C-t a globális igényekre fejlesztették, magas technológiai színvonalat képvisel, megfelel a világpiaci trendeknek. A kínai gyártó a most kötött partneri szerződéssel lép az Európai Unió területére a modellel, amellyel kategóriájában piacvezető szerepet céloz meg – jelezte Cook Xue a magyarországi ünnepélyes megállapodás alkalmával.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!