Győrben készül a legújabb Audi elektromos hajtása

0

Az Audi 2018-ban az e-tron-nal kezdte meg az utat az e-mobilitás, egyben a négykarikás márka elektromos jövője felé. A modell azóta több tekintetben meghatározó szerepet tölt be az elektromos luxus SUV-k szegmensében. A tegnap bemutatott új Audi Q8 e-tron tovább írja az első elektromos modell sikertörténetét.

Az Audi közel négy éve, vagyis az Audi e-tron bevezetése óta következetesen halad az elektromobilitás útján. 150 000 darab jármű eladása után jelenlegi nyolc modellből álló elektromos portfólióját 2026-ra 20-nál is több modellre bővíti. Ezt követően az Audi csak tisztán elektromos modelleket kínál majd a világpiacon. „A „Vorsprung 2030” vállalati stratégiával a haladás jegyében kitűztük a belső égésű motorok kivezetésének dátumát, és egyértelműen eldöntöttük, hogy az Audi mindössze tizenegy éven belül teljesen elektromos márkává változik. Elektromos portfóliónkat újabb fontos taggal bővítjük a nagyobb hatékonyság és hatótáv mellett a még erőteljesebb dizájnt kínáló új Audi Q8 e-tron* formájában, hogy emocionális, mindennapi használatra alkalmas modellekkel lelkesítsük vásárlóinkat az e-mobilitás iránt.”

 „Az új Q8 e-tron akkumulátorkapacitását és töltési teljesítményét is tovább növeltük. Ezzel optimális egyensúlyba hozzuk az energiasűrűséget és a töltési kapacitást, és nagyobb hatékonyságot biztosítunk”, mondta Hoffmann. „Ezenfelül átalakítottuk a motorokat, a progresszív kormányzást és a futóművezérlő rendszereket, ezáltal a Q8 e-tron minden változatában tovább finomítottuk az Audira jellemző dinamikus menettulajdonságokat.” Mondta Markus Duesmann, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke.

„Az Audi Hungaria nagy mértékben hozzájárul az Audi elektromos stratégiájához. 2018 óta gyártjuk elektromos hajtásainkat, amelyekből ez idáig már több mint 300 000 darabot készítettünk. Elektromos hajtásainkat CO2-semleges, zöld vonatokkal szállítjuk Győr és Brüsszel, az AUDI AG két CO2-semleges gyártótelephelye között.  A járműipari transzformáció jegyében az elektromos hajtásaink egyre nagyobb részét teszik ki a gyártásunknak és már készülünk a következő elektromos motorgeneráció gyártására. Az új e-motorprojekteknek köszönhetően biztosítjuk motorgyártásunk hosszútávú jövőképességét.” Mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

„Az elektromos hajtások gyártásához új kompetenciákra volt szüksége munkatársainknak, melyeket az elmúlt években célzott képzéseken nagy motivációval szereztek meg. Kollégáink szaktudásának és lelkesedésének köszönhetően az emocionális Audi Q8 e-tron számára is mi gyártjuk a három különböző elektromos hajtást. A smart factory, azaz okos gyár jegyében egy moduláris gyártási koncepció szerint, gyártószigeteken gyártjuk elektromos hajtásainkat, amely rövidebb utakat és több játékteret enged a gyártási folyamatokban. Az egyes munkaállomások között egy intelligens IT-rendszer által vezérelt vezető nélküli szállítóeszközök közlekednek.” Mondta Robert Buttenhauser, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős igazgatósági tagja.

Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!