Volkswagen ID.5 GTX Xcite – a tuning elektromos autó

0

A Volkswagen tartja magát és folyamatosan azon dolgozik, hogy a hagyományait megőrizze. Egyik nagy hagyomány a VW-nél, hogy a gyakornokok egyedi autókat építenek. Ezek többsége a Golf GTI és R modelleken alapulnak, melyeket az ausztriai Wörther-See tó partján megrendezett GTI rajongói fesztiválon mutatnak be.

Azonban az idő változik és a GTI-t felváltja a tisztán elektromos hajtás és ennek apropójaként megindul az e-autók tuningkultusza is. A legújabb kezdő szakemberek által létrehozott projekt egy VW ID.5 GTX e-autóból nőtte ki magát és a Volkswagen ID.5 GTX Xcite nevet kapta. A projekten 14-en dolgoztak közel egy éven keresztül aminek meg lett a végeredménye.

A Volkswagen ID.5 GTX Xcite a Lamborghini palettájáról kölcsönzött fényezést kapott, melyhez egy egyedi 22 colos kovácsolt kerékszett társult. Mindezt megspékelték szélesebb küszöbökkel és kerékjárati ívekkel. Emellett csökkentették az ID.5 gyári hasmagasságát is.

A beltér alcantara és vegán bőrt kapott, melyhez egy 2000 wattos hangszórórendszert is installáltak a tanoncok.

A Volkswagen annak apropójaként építette az elektromos ID.5 tuningautót, hogy prezentálni tudja a MEB platform sokoldalúságát. Továbbá azért, hogy bemutathassa a svájci Locarno városában megrendezésre kerülő ID. találkozón az újdonságot akárcsak az ID.4 Xtreme névre hallgató terepjárót. Technikailag amúgy semmi akadálya, hogy egy ilyen elektromos terepjáró sorozatgyártásra kerüljön. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!