Itt a kínaiak válasza a Hummer EV-re

0

A Dongfeng legújabb almárkája, a Mengshi mutatta be válaszukat az amerikai Hummer EV-re.

Mengshi, magyar jelentése „harcos”. A névadásnál a kínaiak gondolhattak egyrészt arra, hogy harcolni fognak a Hummer EV-vel, vagy arra, hogy a batár, tisztán elektromos modelljük egy igazi harcos. Az viszont biztos, hogy a Dongfeng egy brutális, elektromos Hummer klórt mutatott be a Mengshi almárkája alatt.

A Dongfeng Csengtuban mutatta be a két elektromos újdonságát. Ezek csak annyiban különböznek egymástól, hogy az egyik egy ötajtós modell, ami az M-Terrain nevet kapta. Míg a másik egy három ajtós elektromos SUV, ami az M-Terrain S nevet kapta. Az viszont közös kettőjükben, hogy brutálisan néznek ki. Köszönhető a szögletes formáknak, kerekeknek és a komplett, tekintélyt parancsoló felépítésnek.

Az elektromos meghajtás egy és ugyanaz mindkét Mengshi SUV esetében. A villanymotorok 1070 lóerőre képesek, így közel 5 másodperc alatt éri el az elektromos újdonság a 100 km/h-s sebességet. A 140 kWh-s akkumulátor nagyjából 500 kilométer hatótávot biztosít két töltés között és a Mengshi szerint 27 perc alatt feltölthetőek az M-Terrain autók.

A Mengshi M-Terrain első sorozatgyártott verziója várhatóan az ötajtós változat lesz ami 2023-ban debütál. A járművet egy teljesen új üzemben fogják gyártani, melynek gyártási kapacitása eléri az évi 100 000 járművet.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!