Egy elektromos szedánt és egy SUV-t dob piacra a BMW

0

Oliver Zipse a BMW vezérigazgatója elárult néhány új részletet a 2025-től tervezett új, Neue Klasse platformon alapuló elektromos autók új generációjáról.

A BMW Group első félévi pénzügyi eredményeit részletező sajtóközleményben meglehetősen érdekes információk hangzottak el a BMW vezérigazgatójától, Oliver Zipse-től. Zipse kijelentette, hogy a Neue Klasse egy kompakt elektromos szedán, majd egy kompakt SUV alapjait fogja képezni.

„Az érzelemdús termékek és az innovatív technológiák jelentik a jövőben is üzletünk gerincét. A BMW 8-as operációs rendszerrel ellátott, gyorsan bővülő tisztán elektromos járműválasztékunk lenyűgözi az ügyfeleket és a szakembereket egyaránt – és már ma is eladásaink központi motorja. 2025-től a Neue Klasséval megtesszük a következő nagy ugrást: a Neue Klasse határozza meg, hogy mit képvisel a BMW Group a jövőben. Kezdetben egy kompakt szedánt tervezünk a 3-as sorozat szegmensében és egy sportos SUV-t. Az évtized végére a Neue Klasse várhatóan eladásaink több mint felét teszi majd ki.”

Egyelőre a BMW nem hajlandó további részleteket elárulni a Debrecenben is készülő elektromos autóival kapcsolatban, azonban év elején közzétett adatok alapján a Neue Klasse architektúrára épülő akkumulátoros modellek egész sorával fog piacra lépni. A sajtóközleményben a BMW azt is kifejti, hogy a Neue Klassét hogyan támogatja majd a körforgásos gazdaság felé való törekvése. Anélkül, hogy részletekbe bocsátkozna, az autógyártó szerint az évtized közepétől új gyártási technológiákat és folyamatokat alkalmaznak majd. Az első Neue Klasséra épülő termék 2025-ben érkezik majd, és máris pletykálnak egy lehetséges szupersportkocsiról, amely az új architektúrát használja.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!