Így nézhet ki a Tesla futurisztikus Supercharger állomása

0
Reklám

Végre valósággá válik a Tesla futurisztikus Supercharger állomása étteremmel, kerti mozival és számos más élményfaktorral.

Ha hosszabb távra indulunk el egy elektromos autóval, mint amit a beépített akkumulátor megenged, akkor bizony tölteni szükséges majd menet közben. Ilyenkor kerülnek fókuszba olyan dolgok, mint az autó által felvehető töltési teljesítmény, vagy éppen az, hogy a töltés idejét miként töltjük el, ami az akku töltöttségétől függően lehet akár 30-50 perc is.

Egyre több töltőüzemeltető ismeri fel, hogy ez az élmény nagyban befolyásoló tényező. Főleg, ha éppen más konkurens hálózat töltőpontja is elérhető a közelben. Valljuk be őszintén, mi magunk is inkább választanánk egy olyan töltőpontot, ahol van például egy étterem, ahol mi magunk is feltöltődhetünk, míg az autónk ugyanezt teszi.

A Tesla és a Supercharger villámtöltőkből álló hálózata egy igen ismert duó. Ezért, a Tesla egy jó ideje tervezi (konkrétan 2018 óta), hogy ahol lehetséges, a sofőröket is kiszolgálni képes infrastruktúrát telepít a Supercharger töltőállomások mellé. Ennek egy ikonikus megjelenése egy olyan stílusú töltőpont kialakítása, ami talán az 40-es és 50-es évek Amerikájának hangulatát idézné meg, persze vegyítve napjaink technológiáival. Lenne itt étterem, kerti mozi és sok minden más.

Reklám

A tervek kiválóak és bizonyára sokan vevők lennének egy ilyen töltőpont meglátogatására. Az első ilyen SuC tervei már megvannak és a kivitelezés is hamarosan elindulhat a kaliforniai Santa Monica területén. Múlt hónapban a vonatkozó terveket is bemutatta a vállalat a város vezetésének, ezúttal pedig még látványosabb képeken nézhetjük meg, mit kap az, aki ide jön autót tölteni:

A Fenti Twitter posztból jól látható, hogy helyszín központját egy félköríves étterem foglalná el, ahol a maximum 29 töltőoszlopra feldugott autók tulajdonosai tudnak majd enni. Az alsó szinten található a konyha, egy bár, benne székekkel és egy kültéri bár az épület szélén. A legfelső emeleten szabadtéri tetőtéri ülőhelyek, bárral, több asztallal, két sorban színházi stílusú ülősarokkal, valamint a színházi ülések mögött álló bárral kerülnek kialakításra. Az alsó szinten egy „carhop terület” is lesz a pincérek számára, akik a parkolóban lévő autókhoz hozzák az ételrendelést. De magának az egész létesítménynek lenne egy retró, de mégis modern hangulata, amiben számos videójátékos, vagy éppen filmes utalás is megvalósulna.