Volkswagen: korai teljes erővel elektromos autót fejleszteni

0

Hiába a hatalmas igény a tisztán elektromos autókra, Herbert Diess szerint még korai teljes erővel elektromos autót fejleszteni.

Tudjuk, hogy a tejesen elektromos mobilitás nem fog az egyik napról a másikra eljönni. Iparági szereplők is úgy gondolják, hogy a komoly erőfeszítések ellenére mindig lesz valami tényező ami jelentősen lelassítja az átállás ütemét. A szakma jelentős emberi is úgy gondolják, hogy egyelőre túl korai a tisztán elektromos autókra való átállás.

A napokban sokat emlegetett Financial Times “Future of the Car” rendezvényen a Volkswagen Csoport első embere, Herbert Diess is beszédet mondott. A csúcstalálkozón elmondta, hogy egyelőre túl korai lenne a teljes iparágnak áttérnie a tisztán elektromos meghajtásra. Diess kifejtette, hogy a probléma nem a vásárlói kereslettel van összefüggésben, mert az egyre nagyobb és nagyobb, hanem az elektromos autógyártást és -üzemeltetést támogató infrastruktúrával. Mindkét folyamat elmarad attól a sebességtől, amellyel a nulla kibocsátású járművek jelenleg fejlődnek.

“A jövőben minden adott lesz a növekedéshez, azonban hatalmas befektetés és idő kell hozzá. Szükségünk van a megfelelő üzemek átalakítására vagy megépítésére, az akkumulátorgyártási kapacitás rendelkezésre állására, valamint egy biztonságos, fenntartható ellátási lánc kiépítésére. A vásárlóknak pedig a megfelelő infrastruktúrát kell kialakítani, hogy együtt élhessenek az elektromos autókkal.” – nyilatkozta Herbert Diess.

Továbbá Diess elárulta, hogy bízik abban, hogy a Volkswagennek megvan a lehetősége arra, hogy az elektromos autók értékesítések terén meghatározó szereplővé váljon. A Volkswagen az évek során végrehajtott beruházásoknak köszönhetően 2025-re “a világ vezető vállalata lesz az elektromos autók értékesítése terén.”

A Volkswagen első embere azt is megerősítette, hogy 2025-ben érkezik a csoport városi elektromos triója ami a jelenleg is fejlesztés alatt álló MEB Small platformra épül. Diess úgy véli, “a kereslet, és a haszonkulcs is megvan ahhoz, hogy a kis elektromos autók nyereségesek legyenek”.