VW: 2025-re több elektromos autót adunk el, mint a Tesla

0

Herbert Diess, a Volkswagen Csoport vezérigazgatója úgy gondolja, hogy a német autógyártó 2025-re több elektromos autót tud eladni, mint a Tesla. Lehetséges?

Köztudott, hogy az elektromos autók gyártásában jelenleg hatalmas potenciál van, éppen ezért mindenki próbál felzárkózni a Teslához. Azonban a Tesla sorra nyitja meg gyárait és hatalmas előnyre tett szert a többi autógyártóval szemben akik még a belsőégésű autókat is gyártják.

A napokban rendezik meg a Future of the Car rendezvényt, ahol a tegnapi napon Herbert Diess is felszólalt. A Volkswagen vezérigazgatója azt mondta, hogy a VW célja, hogy 2025-re legyőzze a Teslát és vezető elektromos autógyártóvá váljon. – Bár azt is elismerte, hogy mindez nagyon nehéz lesz.

„Szoros lesz a verseny, de nem adjuk fel. Azt kell mondanom, hogy nem számítottunk arra, hogy a fő vetélytársunk ilyen gyors és ennyire felkészült.”

Az elmúlt negyedévben a Volkswagen Csoport összesen 99 064 darab tisztán elektromos autót szállított ki, míg a Tesla ugyanebben az időszakban több mint 310 000 modellt szállított le.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!