Közúton kapták lencsevégre a BYD elektromos zászlóshajóját

0

A kínai BYD jelenleg is gyárt elektromos autókat, ráadásul nem is rosszakat és azokat is hatalmas mennyiségben. Darabszámok tekintetében nem sokkal van lemaradva a Teslától, de ha így folytatják a tovább a munkát a BYD munkásai és mérnökei, akkor bizony könnyen változhat a mostani abszolút legtöbbet gyártó Tesla első helye.

A darabszám azonban csak egy dolog. A legyártott elektromos autóknak tudniuk is kell sok mindent és azokat is kiválóan kell az autó használója elé pakolni, hogy az elégedettségi mérő szépen kiakadjon a vásárlónál. A BYD is jól halad ezen az úton, hogy mindezt megvalósítsa, aminek alapját a már korábban bemutatott e-Platform 3.0 padlólemez adja. A főbb paraméterek már ismertek:

  • A BYD saját fejlesztésű jármű-operációs rendszerével érkezik.
  • Blade cellák LFP kémiával.
  • 800 V akkumulátoros rendszer és ultragyors töltés.
  • Az energia felhasználásának hatékonysága már több, mint 89%.

A padlólemezt 2021 szeptemberében mutatta be a BYD és akkor mutatott néhány vázlatot az első olyan autóról, ami erre épül majd meg. Ez lesz a Seal (korábban Ocean-X tanulmányautó.) További érdekesség, hogy állítólag a BYD-n belül az Ocean egy tisztán elektromos termékcsaládot fog majd jelölni, mint mondjuk a Volkswagen esetében az ID. Ezen termékcsaládon belül jönne többek között a már megismert Dolphin

Majd elkezdtek szivárogni az autóról a kémfotók is, azokon még álcázva lehetett látni az autót. Ám a hétvégén kendőzetlenül csípték el a BYD újdonságát a Seal-t. Ezen képek alapján már sejteni lehetett, hogy a BYD hova céloz a Seal típussal. A célkeresztben a Tesla Model 3.

Az autó első része hibátlanul hozza a ma jellemző elektromos autós vonásokat, míg a tetővonal lejtése egy dinamikus jármű képét sugározza felénk. Mint látható is, hátul egy fénysáv köti össze a hátsó lámpákat, bár úgy tűnik a képeken, hogy az egyes elemek rosszul vannak beállítva, tehát az összeszerelés minőségén még lenne mit reszelni. Oldalról emlékeztet a BYD Seal leginkább a Tesla Model 3-ra amellyel versenyezni fog a vásárlók kegyeiért. Az alacsony motorháztetőn kívül oldalain gyűrődések találhatók a jobb aerodinamika érdekében.

A fenti képekkel megint kicsit közelebb kerültünk egy újabb, nagyszerűnek ígérkező elektromos autóhoz, melyet ezúttal a BYD szállíthat. Egyelőre továbbra sem tudni, hogy mikor és mennyiért?