Szándékosan villanthatták meg az új Audi Q6 e-tron e-autót?

0

Valakit az Audinál biztosan fenéken fognak billenteni azért a kis hibáért, amit sikerült elkövetni az Audi Q6 e-tron esetében. Nem újdonság, hogy az autót erősen tesztelik, lehetőleg minél több környezeti hatásnak kitéve azt. Azonban azt egyelőre senki sem tudja, hogy az autó egyik legfontosabb része, vagyis az eleje, hogyan fog kinézni. Egészen eddig. Szemfüles rajongók talán idő előtt erre a kérdésre is meghozták a választ, ugyanis sikerült valakinek lefotózni egy félig letakart Q6 e-tron elektromos tesztautót.

Hogy ez a kis művelet szándékos volt-e, vagy tényleg valaki ekkorát hibázott, azt vélhetően sosem fogjuk megtudni. Azt viszont igen, hogy tényleg így fog-e kinézni a végleges, sorozat-gyártott Audi Q6 e-tron elektromos autó. Erre (vagyis a premierre) nagy eséllyel az idén sor kerül, ám az értékesítések csak jövőre indulnak el. Azonban közelebbi információkat sajnos nem tudni ennek kapcsán.

A képen látható darabnak a világítással kapcsolatos kialakítása igen erős hasonlóságot mutat az e-tron GT-vel, legyen szó az első, vagy a hátsó részről. A Q6 e-tron esetében is megmaradni látszik az Audi védjegyének számító Singleframe kialakítású „hűtőrács”, amiről már többször elmondta az Audi, hogy azt beépítették az Audi hagyományai közé. Így a közeljövő elektromos Audi modelljein is megmarad ez a fajta dizájnelem, de gyakorlati haszna nem lesz.

Minden más (forma, méretek, egyéb dizájnelemek) egyelőre az álcafólia alatt pihen és csendben várja, hogy felfedhesse magát az Audi Q6 e-tron premierje során. Méret tekintetében nagyjából a Q4 e-tron és a flagship modell e-tron SUV közé érkezne meg a Q6 e-tron. Technika tekintetében is csak a találgatás marad egyelőre. Viszont ha az A6 e-tron-t vesszük alapul, akkor itt nem a MEB padlólemezzel kell számolnunk, hanem arra a PPE-re, amire az elektromos Porsche Macan is megépül. Az A6 e-tron teljesítménye 447 kW (600 LE) és 830 nm-es számokat tud felmutatni, így nagyjából ilyesmi értékek várhatók a Q6 esetében is.

A mostani legnagyobb e-tron modell esetében pedig ismét elmondjuk, hogy utód nélkül megszűnik, helyét a Q8 e-tron fogja átvenni, valamikor 2026 körül. A jelenlegi e-tron SUV kap egy frissítést 2023-ban, majd 2026-ban átadja helyét a Q8 e-tron-nak. A facelift főbb elemei a mostani Q4 e-tron főbb vonásaihoz hozzák közelebb a már 2018 óta a piacon lévő modellt.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!