Az év zöld flottaautója díjat nyert a Peugeot e-208

0

Magabiztos győzelmet aratott a Peugeot tisztán elektromos városi kisautója a brit GreenFleet Awards szavazáson, ahol az elmúlt év legnagyobb jelentőségű újdonságának választották meg.

Ha a közlekedési szektor környezeti hatásának a mérsékléséről van szó, minden egyes gramm, kilométer és deciliter jelentőséggel bír. Ugyanakkor az is igaz, hogy kézzel fogható eredményt csak akkor lehet elérni, ha egy innovatív megoldást széles körben alkalmaznak. Ezért is fontos a járműflották környezettudatos összeállítása és kezelése, hiszen egy nagy létszámú gépkocsiparkban összeadódnak és halmozottan érvényesülnek az előnyök.

Ezt a szemléletet igyekszik minél szélesebb körben meghonosítani a brit GreenFleet Awards, amely évről évre áttekinti a szigetország személy- és haszonjármű-flottáit, valamint az üzemeltetésükhöz kapcsolódó szolgáltatásokat, az importőröktől kezdve a finanszírozókon át a szervizekig, és megválasztja azokat, akik az adott évben innovatív technológiáikkal, konstrukcióikkal vagy ötleteikkel a legnagyobb mértékben járultak hozzá a fenntartható és környezetbarát flottaüzemeltetés megvalósításához.

A szervezet most először választotta meg az Év Autóját. A nyolc döntős között egyaránt voltak személyautók és haszonjárművek a városi modellektől a felső-középkategóriáig, egytől egyig tisztán elektromos hajtásúak, ami jól jelzi a szervezet és a flottapiac hangsúlyait is.

A mezőnyből magasan kiemelkedett a Peugeot e-208, amely a zsűri indoklása szerint minden más modellnél nagyobb hatást gyakorolt a brit flottapiac alakulására 2021 során. A modell hatótávolsága, megfizethető üzemeltetése és divatos megjelenése egyaránt lenyűgözte a szakértőket.

Különösen értékessé teszi az elismerést, hogy a flottapiaci vásárlók kivételesen magas elvárásokat támasztanak a járművekkel szemben: az olyan fogalmak, mint a gyártási minőség, a megbízhatóság vagy a mindennapi használati érték egészen más jelentést nyernek olyan felhasználók esetében, akik adott esetben egyetlen hónap alatt többet használják az autójukat, mint egy átlagos magánvásárló egész évben.

A Peugeot e-208 az első volt a márka új generációs tisztán elektromos típusainak sorában – mint emlékezetes, a Peugeot 2024-re minden piaci szegmensben biztosítja ügyfelei számára a villamosított hajtáslánc alternatíváját.

A Peugeot e-208 első kerekeit egy 100 kW (136 LE) csúcsteljesítményű, 260 Nm maximális forgatónyomatékú villanymotor hajtja, amelynek energiaellátásáról egy 50 kWh kapacitású lítium-ion akkumulátor gondoskodik. A modell WLTP norma szerinti szabványos hatótávolsága 340 kilométer, 100 kW-os egyenáramú gyorstöltéssel mindössze 30 perc alatt 80%-os töltöttségi szint érhető el.

A Peugeot e-208 flottaautós erényeit a modell viszonylag rövid, ám annál mozgalmasabb pályafutása során számos alkalommal elismerték már. 2021 első két hónapjában három flottapiaci szakkiadvány: a brit Car & Van, a szintén brit Company Car Today, valamint a francia Kilomètres Entreprise választotta meg az év cégautójának, majd márciusban a Fleet World kiáltotta ki az év legjobb elektromos kisautójának. A mostani GreenFleet megmérettetésén egyébként további három kategóriában is döntős volt a Peugeot: az Év flottaautó-gyártója, az Év plug-in hibrid gyártója, valamint az Év villanyautó-gyártója mezőnyében is a legjobbak között szerepelt a márka.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!