65 ezer elektromos Polestar autóval bővíti járműparkját a Hertz

0

A Hertz bejelentette, hogy akár 65 ezer tisztán elektromos Polestar autóval növeli elektromos járműflottáját a következő években.

Tavaly a Hertz bejelentette, hogy jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy minél több elektromos autó megtalálható legyen a bérautó-flottájában. Ennek apropójaként tavaly októberben 100 ezer Tesla Model 3-mat rendelt a világ egyik legrégebbi autókölcsönzője, majd idén frissítette a kínálatát Tesla Model Y autókkal. Ezek a Tesla modellek várhatóan 2022 végére érkeznek meg a Hertz telephelyeire.

A Hertz Global Holdings tegnap bejelentette, hogy a Teslákon felül „további 65 ezer elektromos autóval bővül”, ezúttal a Polestar lesz a tisztán elektromos autók beszállítója. „A Hertz és a Polestar, a prémium elektromos autógyártó ma bejelentette, új globális partnerségét, mellyel öt év alatt akár 65 ezer autóval bővítheti autóflottáját. Az elektromos Polestar modellek várhatóan 2022 tavaszán jelennek meg Európában, míg Észak-Amerikában és Ausztráliában 2022 végén.”

Mindez egy jelentős lépés a Polestar életében, tekintve, hogy tavaly mindössze 29 ezer autót szállított le. A bejelentés szerint a Polestarnak a következő öt évben kell leszállítania a 65 ezer elektromos autót, így lesz egy kis ideje, hogy felpörgesse a gyártási folyamatokat.

Stephen Scherr, a Hertz vezérigazgatója elmondta, hogy a Polestar járműveket a vállalat kiskereskedelmi és telekocsi flottájában fogják használni: „Izgatottan várjuk a Polestarrral való együttműködést és alig várjuk, hogy a prémium elektromos autókat bevezethessük a kiskereskedelmi és telekocsi flottánkba. A Polestarral kötött partnerség további lendületet ad annak a célunknak, hogy a modern mobilitási ökoszisztéma vezetőivé váljunk.”

A telekocsi flotta célja, hogy megkönnyítse az Uber-sofőrök számára az elektromos autókhoz való hozzáférést.

A Polestar vezérigazgatója, Thomas Ingenlath így kommentálta a bejelentést: „A Polestar elkötelezett az elektromos mobilitás felé való elmozdulás felgyorsítása mellett. Örülünk, hogy a Hertz a Polestart választotta stratégiai partnernek a villamosítás felé vezető úton.”

A Hertz először a Polestar 2 modellekkel bővíti flottáját, a jövőben viszont más Polestar modellek is megtalálhatóak lesznek a Hertz flottájában.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!