Tisztán elektromos Iveco autóbuszt lehet kipróbálni Pápán

0

A Zöld Busz Demonstrációs Mintaprojekt elektromos autóbuszát, egy Iveco E-way 10.7 m midi busz modellt április 1-ig lehet kipróbálni Pápán.

Az egy hetes tesztidőszak tapasztalatai jó alapot adnak a város elektromobilitási terveinek fejlesztéséhez. Pápán március 25-től április 1-ig közlekedik az Iveco E-way 10.7 m midi busz, amelyet ingyenesen lehet kipróbálni. A járművet az Iveco hivatalos magyarországi viszonteladó partnere, az Eco-Tech Vision Kft. biztosítja. Ez a típusú busz eddig még nem szerepelt az Zöld Busz Programban, így ez egy rendkívül jó lehetőség tapasztalatszerzésre. Pápán a helyi közösségi közlekedésről a Volánbusz Zrt. gondoskodik 12 helyi járatú autóbuszvonalon.

A HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. által kezelt Zöld Busz Programban 2022-től 2029-ig a 180 milliárd forintos, teljes rendelkezésre álló keret felhasználásával legalább 1100 elektromos meghajtású autóbusz állhat majd forgalomba a helyi közszolgáltatásban.

A Program első lépéseként elindult Mintaprojektek célkitűzése az elektromos buszok helyi közlekedésbe történő beillesztése demonstrációs céllal az ország különböző városaiban. A legfontosabb a tapasztalatgyűjtés a járműbeszerzés- és használat, valamint az infrastruktúra-kiépítés és töltés kapcsán. A kormány kiemelt törekvése, hogy a régióban vezető szerepet vállaljon az elektromobilitás területén. 

A HUMDA Zrt. a mintaprojektek során olyan üzemeltetési tapasztalatokat szerez, amelyek a jövőbeni beruházásoknál nélkülözhetetlenek, másrészt ezek kiváló háttéranyagot biztosítanak a Magyar Kormány számára az elektromobilitással kapcsolatos jövőbeni döntések megalapozására. A hazai közösségi közlekedés járműállományának megfelelő ütemben történő modernizálódása hozzájárul a klímacélok eléréshez. 

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!