Két Audi modell bánja, hogy egy elektromos luxusmodell érkezik

0

Az Audi tervei között a profit szerepel a leginkább, ezért két olcsóbb modellt nyugdíjaz, hogy egy elektromos luxusautóra koncentráljon.

A Mercedes-Benz után az Audi is rájött, hogy a drágább modell sokkal több pénzt hoz a konyhára mint az olcsóbb és kisebb modellek. Éppen ezért az Audi is meglépte és úgy döntött, hogy megszabadul két kisebb modelljétől és sokkal többet költ a drágább tisztán elektromos modellek gyártására.

Markus Duesmann, az Audi vezérigazgatója egy nyilatkozatban jelentette be, hogy megszüntetik az A1-es és a Q2-es modelleket és hamarosan el fognak tűnni a kínálatból. Állítása szerint a Volkswagen Csoport újradefiniálta a márkák szerepét a piacon és arra jutottak, hogy az Audinak a prémium elektromos szegmensre kell koncentrálnia.

Több infót egyelőre nem árult el az Audi, de annyi biztos, hogy a zászlóshajónak számító modell egy teljesen elektromos modell lesz. Hatalmas belső térrel, megújult szoftverrel és egy teljesen újragondolt architektúrával. Duesmann szerint az újdonság fejlesztése közerővel zajlik és a tervek szerint 2025-ben piacra is dobják az elektromos zászlóshajót.

Pletykák szerint a VW Csoport már most úgy alakítja az autók gyártását, hogy a jelenleg rendelkezésre álló csipeket főként a nagyobb bevételt hozó modellekbe építik. Azaz, minél nagyobb profit van egy autón, annál nagyobb eséllyel élvez prioritást a gyártásban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!