Jelentősen növeli a GM az elektromos Hummer és Lyriq gyártását

0

Az amerikai General Motors is egyre inkább szembesül azzal a ténnyel, hogy vásárlóik egyre nagyobb hányada akar elektromos meghajtású autókat vásárolni. Ezért a GM-nek is muszáj lépést tartani a folyamatosan növekvő kereslettel. Bár az Ultium padlólemezre és akkupakkokra épülő modellek száma ma még csak néhány darabból áll, de ez hamarosan bővülni fog, méghozzá igen látványosan.

Eddig a Cadillac Lyriq és a GMC Hummer EV modellek azok, melyeket gyártanak, még ha csak igen korlátozott darabszámban is. A GM azonban jelentős mértékben, konkrétan 5,7-szeresére akarja bővíteni ezen modellek gyártási darabszámát, ráadásul még az idén.

Erről a Reuters írt ezúttal egy belsős forrásokra hivatkozva. A GM ebben az évben 25 000 darab Cadillac Lyriq elektromos SUV és 21 000 GMC Hummer EV elektromos kisteherautó gyártását tervezi. A korábban tervezettnél lényegesen többet: az eredeti tervek szerint a Cadillac Lyriqből csak 3200, míg a GMC Hummer EV-ből 3800 darabot terveztek összeszerelni. Ez így összesen 46 000 járművet jelent a tervezett 7 000 jármű helyett – vagyis 557 százalékkal többet. A General Motors nem kívánta kommentálni a hírt, a magazin szerint azonban a GM már utasításokat is adott a beszállítóknak arra vonatkozóan, hogy készüljenek fel 21 000 GMC Hummer EV jármű gyártásának kiszolgálásra a detroiti Factory Zero-ben. Hasonló utasításokat adott a GM a Tennessee-ben épített Cadillac Lyriq esetében is. A Reutersnek egyébként pont ezen érintett beszállítók képviselői beszéltek név nélkül erről.

Másik jó hír, hogy a már létező Bolt EV leállított gyártását is hamarosan újra tudja majd indítani a gyártó. Hiszen a visszahíváshoz szükséges újratervezett akkumulátorok már megérkeztek az LG Energy Solution-től és marad belőlük az újabb járművek összeszereléséhez is.

A General Motors is remélhetően egyre nagyobb erőforrásokat ad az elektromos járműveket gyártó szegmenséhez. Hszen a növekedés és főleg az igény ezekre az autókra már most elképesztően nagy, százezres előrendelés van teljesítendő szakaszban, ezt is ráadásul egyetlen modell, a Chevrolet Silverado EV pickup tudta szállítani, de a Brightdrop furgonok 25 ezres tömegéről sem feledkezhetünk el. Ha pedig tényleg jön az Equinox EV a maga 30.000 dolláros nyitóárával, a konfigurátorok fel fognak robbanni.